Varză călită cu jumări

Varză călită cu jumări

Cea mai delicioasă rețetă de Varză călită cu jumări sau slănină prăjită! Practic e o rețetă fără carne🤣… dar cu slănină prăjită. Ok, nu e cea mai elegantă rețetă de început de an, dar e atât de delicioasă… Știu că voi deja ați trecut pe salate și chestii sănătoase, dar zic eu că e super sănătos să gătești în aer liber!

Daca va place cum arata sa stiti ca si gustul este pe masura, iar de aroma nici nu mai pomenesc. Cred ca se simte pana la voi! Ma grabesc sa va scriu reteta sa puteti sa incercati si voi. Este foarte, foarte simpla, cu foarte putine ingrediente si nici nu e mult de lucru la ea.  Cantitatile sunt aproximative, le puteti voi potrivi, cum va place.

Ingrediente:

  • 1 ceapă medie
  • 1 varză mică
  • sare, piper
  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
  • cimbru proaspăt sau uscat
  • puțină apă
  • 4-5 felii slănină afumată

Mod de preparare Varză călită cu jumări :

  1. Am călit ceapa cu puțină sare în puțin ulei, apoi am adăugat varza și am călit-o în continuare, la foc mediu. Am adăugat sare, piper și cimbru proaspăt. Am adăugat și aproximativ 2-3 linguri de apă. Când varza a devenit moale, am luat tigaia de pe foc.
    2. Într-o altă tigaie am prăjit câteva felii de slănină, cu tot cu șoric. 1-2 minute pe fiecare parte. Nu este nevoie de ulei.

Dacă ți-a plăcut Varză călită cu jumări, poate încerci și CIOLAN PE VARZĂ LA CUPTOR

Sau poate vrei să încerci rețeta de TĂIEȚEI CU VARZĂ

Varză călită cu jumări

5 from 1 vote
Recipe by Cristian Borod Course: Carne de porc, Grătar, Gustări
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Cea mai delicioasă rețetă de varză călită cu jumări sau slănină prăjită!

Cook Mode

Păstrează deschis ecranul device-ului tău

Ingrediente

  • 1 buc 1 ceapă medie

  • 1 buc 1 varză mică

  • 3 linguri 3 ulei

  • sare, piper

  • cimbru uscat

  • puțină apă

  • 4-5 bucăți 4-5 slănină afumată

Mod de preparare Varză călită cu jumări

  • Am călit ceapa cu puțină sare în puțin ulei, apoi am adăugat varza și am călit-o în continuare, la foc mediu. Am adăugat sare, piper și cimbru proaspăt. Am adăugat și aproximativ 2-3 linguri de apă. Când varza a devenit moale, am luat tigaia de pe foc.
  • Într-o altă tigaie am prăjit câteva felii de slănină, cu tot cu șoric. 1-2 minute pe fiecare parte. Nu este nevoie de ulei.

Ai încercat această rețetă?

Tag @bucatarmaniac pe Instagram

Ți-a plăcut această rețetă?

Urmărește @bucatarmaniac on Pinterest

Ți-a plăcut această rețetă?

Follow us on Facebook

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*