Ati ghicit. Marinada nu este acelasi lucru cu marinata. Chiar daca sunt cuvinte asemanatoare si se refera ambele la gastronomie, nu au acelasi inteles. Ca sa fie mai simplu, va […]
Ce înseamna, ce este?
Termeni culinari, ingrediente, metode de gătit, explicații, descrieri
Ce este de fapt valeriana?
Pe internet, sau la televizor , vedeti foarte des cum unii fac salate cu Valeriana, sau o folosesc in diverse alte mancaruri in special ca si decor. Chiar daca ati […]
Ce este gelatina alimentara?
Motivul pentru care scriu acest gen de articole este nevoia de a explica ce sunt in realitate unele din produsele pe care le folosim in prepararea mancarurilor. Cred ca este […]
Ce este surimi?
Surimi este un produs relativ ieftin pe care il gasiti in supermarketuri prin frigiderele cu fructe de mare congelate , cunoscut si sub numele de “crab sticks“. In realitate nu […]
Ce putem face cu coditele de cirese?
Daca faceti dulceata sau compot de cirese, este bine sa nu aruncati coditele. Ele sunt foarte bune pentru ceai (de fapt pentru infuzie). Departe de a fi expert in terapii […]
Valeriana sau salata de camp? Ne drogam cu prostii sau mancam sanatos?
Chiar daca ati cititi pe net sau ati vazut la televizor, sau ati cititi chiar pe ambalajul lor, sa stiti ca frunzele pe care le vedeti in pozele astea nu […]