Daca va place cum arata sa stiti ca si gustul este pe masura, iar de aroma nici nu mai pomenesc. Cred ca se simte pana la voi! Ma grabesc sa va scriu reteta sa puteti sa incercati si voi. Este foarte, foarte simpla, cu foarte putine ingrediente si nici nu e mult de lucru la ea. Cantitatile sunt aproximative, le puteti voi potrivi, cum va place.
Ingrediente:
1 varza 1,5 kg
1 ciolan afumat din cala gata fiert, din comert ( daca e crud-uscat trebuie fiert)
1 ceapa mare
3 linguri de ulei
jumatate de pahar de apa
sare, piper, boia dulce sau iute optional
2-3 crengute mici de cimbru
1 ciolan afumat din cala gata fiert, din comert ( daca e crud-uscat trebuie fiert)
1 ceapa mare
3 linguri de ulei
jumatate de pahar de apa
sare, piper, boia dulce sau iute optional
2-3 crengute mici de cimbru
►Se taie varza fideluta si ceapa la fel. Se amesteca, se pun intr-un vas termorezistent si se condimenteaza.
►Ciolanul se cresteaza pana la os si se pune peste varza. Se adauga si apa.
►Se acopera cu folie de aluminiu (sau capac) si se da totul la cuptor la 150 de grade C pentru 1 ora si jumatate. La final gustati ca varza si carnea sa fie moi. daca e nevoie mai lasati la cuptor (totul depinde si de soiul de varza si de felul carnii).
Pofta buna!
Ce bunatate ! Demential de gustos !
wow it look delicious
Savuros si satiosssss! Urmeaza pe lista de preparat, dar o sa folosesc varza acra din dotare 😉
Face parte din lista mea de retete favorite…delicios!