Parjoale

Parjoalele sunt chiftelute specifice zonei Moldovei, date prin pesmet si prajite. Sunt foarte gustoase, si au o crusta crocanta din cauza pesmetului.

Ingrediente:

500 g carne de porc tocata
2 catei de usturoi
1 ou
jumatate de lingurita boia dulce
marar tocat marunt
sare, piper dupa gust
pesmetCarnea tocata amesteca cu urmatoarele: 2 catei de usturoi pisati sau razuiti, 1 ou intreg, jumatate de lingurita de boia dulce, niste marar tocate marunt si 2 linguri de pesmet. Cu mainile umede se formeaza bilute care se aplatizeaza. Acestea se dau prin pesmet si se prajesc in ulei incins pana cand devin aurii. Se servesc cu piure de cartofi langa care puteti face rapid un sos de iaurt cu marar si putin usturoi sau/si muraturi

 S-a potrivit perfect un pahar de Feteasca Neagra Floarea Soarelui. De culoare rosu – rubiniu stralucitor, vinul degaja arome placute de prune uscate, mure si note discrete de mirodenii.

Pofta buna!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*