Cum se face pesmetul?

Pesmetul nu este altceva decat paine uscata sau prajita si faramitata. Este foarte usor de facut acasa, cu sau fara o masina speciala. Mie imi place sa il am tot timpul la indemana. Il pun in chiftelute in loc de paine, il folosesc pentru a face pane-urile si alte bunatati crocante, il presar deasupra mancarurilor gratinate…. este un mod bun de a folosi painea pe care o avem in plus.
Pentru pesmet aveti nevoie doar de paine. Painea se lasa la uscat, de preferat taiata bucatele mici. Se usuca mai usor si se macina mai usor. Eu prefer si va sfatuiesc si pe voi, sa prajiti bucatelele de paine, ca pe crutoane. Astfel veti obtine un pesmet auriu, mai gustos si care se pastreaza timp mai indelungat.

Cand crutoanele sunt  uscate, le macinam, ori in masina de facut pesmet (cea pe care o vedeti in imagine), care este o masina exact ca cea de macinat nuca, dar mai mare, ori in robotul de bucatarie unde veti folosi cutitele pentru maruntit.
Daca nu aveti de niciunele, puneti crutoanele intre 2 foi groase de hartie, in cantitati mici  (sau intr-un servet de panza), impaturati bine marginile si folositi sucitoarea (facaletul) pentru a le zdrobi.
Pesmetul se pastreaza apoi intr-un vas cu capac (de preferabil sticla sau ceramic- ex. borcan).

 

One Comment

  1. nu cred ca am cumparat vreodata pesmet din magazin, cat timp mai gasesc paine uscata in raft nu am dece sa cumpar

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*