Ceafa de porc cu vin

Am avut o sticla de vin (sec) de Madeira, si nu m-am putut abtine sa nu gatesc ceva cu el, pentru ca are o aroma deosebita. S-a nimerit chiar atunci sa am in plan niste ceafa de porc, cu nisste cartofi aurii si un sos alb rapid.

Ingrediente:

2 felii de ceafa de porc cu os
sare si piper dupa gust
putin ulei
100 ml vin de Madeira (daca nu aveti se poate pune putin cognac)
Am prajit  carnea pe ambele parti, in putin ulei (2-3 minute pe fiecer parte pana se rumeneste). Am asezonat cu sare si piepr dupa gust, ams tins cu vinul si apoi ampus capacul, lasand ceafa sa se coaca la foc mic aproximativ 40 de minute. Intre timp am pregatit sosul si cartofii aurii. Am servit alaturi de un pahar de vin!  Mais implu decat atat si mai delicios nu se poate!
Pofta buna!  

One Comment

  1. BUNA ZIUA.
    APETISANT MENIU. SOSUL ALB RAPID CUM ESTE FACUT? AR MERGE SI CEL CU CAPERE?

Spune-ne parerea ta