Cartofi aurii




Gasiti cartofii aurii in toate meniurile restaurantelor de pe la noi.Si multi dintre voi ma intreaba cum se fac. Reteta este cum nu se poate mai simpla. Pentru ca am primit asa de multe solicitari, va spun astazi pe scurt cum se fac, desi nu am decat aceste fotografii facute cu telefonul.

Ingrediente

  • Cartofi (cati vreti voi)
  • apa, sare
  • ulei pentru prajit

Cum se fac cartofii aurii

  1. Curatati cartofii. Spalatii bine in doua-trei ape. Apoi taiti-i bucati mari. Cat mai mari. Daca cartofii sunt mici puteti sa ii taiati doar in doua. Daca sunt mai mari puteti sa ii taiati in patru.
  2. Puneti cartofii astfel taiati la fiert in apa cu putina sare. Lasati-i sa fiarba pana cand sunt moi, adica pana cand furculita trece prin ei cu usurinta. Atentie, nu-i fierbeti pana cand se sfarama cu totul. Aruncati apa in care au fiert si lasat-i sa se scurga cat mai bine.
  3. Intr-o tigaie incingeti ulei. Cantitatea de ulei trebuie sa fie destul de mare pentru ca sa acopere cartofii aproape in intregime (ca si la cartofi prajiti). Daca tigaia nu este foarte mare, prajiti cartofii pe care in prealabil i-ati fiert, pe rand, ca sa nu riscati sa ii spargeti. Se prajesc la foc mare, ca sa nu absoarba mult ulei. Sunt gata cand capata o crusta frumoasa aurie.

Se servesc fierbinti, ca si garnitura.

 Pofta buna!

4 Comments

  1. foarte bine arata, ma faci sa incerc chiar daca e destul de tarziu

  2. Sunt foarte buni eu stiu reteta de ceva timp ,dar eu nu ii prajesc asa tare si ii mai pun in cuptor pt,10 minute si fac un sos din apa usturoi pisat marar si patrunjel un deliciu sper sa incercati.Pofta buna………………

  3. Si eu ii fac la fel! Sunt deliciosi!

  4. EXTRAORDINAR DE BUI!!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*