Supa de cartofi se face cam pe acelasi principiu ca si supa de fasole verde pe care o puteti gasi aici si aici. Singura diferenta este ca aici am adaugat si putina afumatura, care de altfel poate fi adaugata si la supa de fasole verde, iar in loc de usturoi am folosit ceapa.
Ingrediente:
Ingrediente:
500 gr cartofi
300 gr scarita afumata (se poate folosi orice alta afumatura sau chiar carnat afumat)
o ceapa mica,
2 morcovi de marime medie
1 ardei gras
1 lingura ulei
2 linguri faina
1 l lapte
1 legatura de marar proaspat
seminte de marar,
chimen macinat, sare, piper dupa gust
2 litri apa
smantana(optional)
Curatam si spalam foarte bine legumele. Cartofii se curata se spala si se taie cubulete. Punem cartofii la fiert in apa, la foc mediu, impreuna cu morcovii taiati rondele, afumatura taiata felii si cu ardeiul taiat cubulete mici. Acoperim cu un capac. Ceapa taiata foarte marunt se prajeste intr-o lingura de ulei aproximativ 30 de secunde. Amestecam in tot acest timp cu o lingura de lemn. Ceapa nu trebuie sa se rumeneasca, doar sa elibereze aromele. Adaugam si ceapa in supa, impreuna cu uleiul in care l-am prajit. Se pun seminte de marar(1/2 lingurita), chimen macinat(1/2 lingurita), piper si sare dupa gust.
Daca cartofii si morcovii sau fiert, se poate adauga si laptele. Se lasa sa dea din nou in clocot si se reduce flacara aragazului la minim.
Faina se amesteca cu putina apa pana consistenta devine ca o smantana subtire.
Se adauga si putina zeama din supa pentru a o subtia si mai mult. Treptat, amestecul se toarna in supa in timp ce se amesteca continuu .
Se mai lasa sa fiarba cateva minute, dupa care se adauga marar proaspat taiat foarte marunt, chiar inainte sa oprim focul.
Se adauga smantana sau iaurt dupa gust, amestecand continuu.
Se serveste fierbinte!
Pofta buna!
Se adauga smantana sau iaurt dupa gust, amestecand continuu.
Se serveste fierbinte!
Pofta buna!
mmmm!excelenta!numai buna mea imi mai gatea asa ceva!
Alison, iti multumesc! Eu de la mama am invatat reteta!E foarte gustoasa!
Apai no comment si aici. Spune-mi , te rog, pana apuc eu sa rasfoiesc tot blogul daca la voi acolo se mananca bab gulyas si daca nu ai si o reteta buna. Sunt innebunita dupa asa ceva si nu-mi iese ca in oras.
Mersi fain
Rox
Anonim, te rog frumos sa te autentifici sau sa semnezi comentariul pentru ca nu voi mai publica comentariile anonime. Si raspunsul la intrebarea ta: asa am zis si eu pana nu am gustat. In mare e ca si cum ai pune multa smantana in ea. E cremoasa si gustoasa.
supa de cartofi cu lapte???
Ar fi fost de folos daca ziceati si cam pentru cate persoane e reteta.
Iulia, eu nu pot sa prezic cat mananci tu! La mine nu se da mancarea cu portia! Fiecare manaca cat vrea sau cat poate! Deci, daca 1 persoana manaca juma` de kil` de cartofi si vre-o 2 litri de apa odata…sa-i fie de bine!
Foarte interesanta reteta si cum prietena mea spune ca sunt un "ciorbar" excelent sper sa nu o dezamagesc si sa imi iasa perfect si aceasta.
Felicitari pentru blog! Este o sursa foarte buna de inspiratie pentru zilele de weekend sau noptile din cursul saptamanii in care bucataria imi devine "birou" ca sa zic asa.
chiar acum am gasit la un magazin rusesc scarita si ma uitam de-o ciorba.
am citit undeva ca scarita trebuie lasata de pe o zi pe alta in apa, are vreun efect sau pierd timpul degeaba?
mersi
chiar acum am gasit la un magazin rusesc scarita si ma uitam de-o ciorba.
am citit undeva ca scarita trebuie lasata de pe o zi pe alta in apa, are vreun efect sau pierd timpul degeaba?
mersi
Sal! Doar daca e foarte sarata trebuie lasata in apa ca sa iasa sarea. daca nu, poti sa o bagi in ciorba direct! pofta buna si spor!