Pentru supa de fasole verde avem nevoie de urmatoarele ingrediente: fasole verde (in acest caz fasole verde conservata), usturoi, morcov, ardei gras, ulei, faina, smantana, lapte, marar proaspat, seminte de marar, chimen macinat, sare, piper.
Pasul 1: Se spala toate legumele.
Usturoiul zdrobit sau tocat foarte marunt, impreuna cu ardeiul gras taiat cubulete mici si cu morcovul taiat rondele se pun la calit in 2-3 linguri de ulei incins, aproximativ 30 de secunde. Ca sa prevenim incidentele neplacute, amestecam in tot acest timp cu o lingura de lemn. Ingredientele nu trebuie sa se arda, doar sa elibereze aromele.
Pasul 2: Se stinge totul cu apa. Tot acum se adauga si laptele. De asemenea putem adauga si apa in care a fost conservata fasolea vede. Laptele si apa trebuie sa fie in proportie de cel putin 1:1. Cu cat mai mult lapte cu atat mai bine. Se pun seminte de marar(1/2 lingurita), chimen macinat(1/2 lingurita), piper si sare dupa gust.
Se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand morcovii sunt moi. Daca fasolea verde este proaspata (si in prealabil spalata si curatata de codite), se pune imediat dupa ce ati adaugat lichidul. In momentul in care morcovii sunt fierti se adauga si fasolea vede si se mai lasa sa fiarba 2-3 minute.
Pasul 3: Doua linguri de faina se amesteca cu putina apa pana consistenta devine ca o smantana subtire. Se adauga si putina zeama din supa pentru a o subtia si mai mult.
Treptat, amestecul se toarna in supa in timp ce se amesteca
Pasul 4: Se mai lasa sa fiarba cateva minute, dupa care se adauga marar proaspat taiat foarte marunt, chiar inainte sa oprim focul.
La final se adauga otet dupa gust.
Se serveste fierbinte, cu smantana.
Pofta buna!
Cauta in congelator sa mai gaseste o punga cu fasole verde si google m-a adus pe blogul tau unde am gasit niste retete simple de gatit chiar si pentru studenti in camin si care arata foarte bine. o sa incerc aceasta supa! Multumesc!
mmm, a iesit foarte buna. Chimenul ii da o nuanta geniala, nu m-as fi gandit sa pun. multumesc.
D-soara Studenta, iti multumesc pentru vizita. Spor la gatit
InkaMon, multumesc. Spor la gatit!
Vai ce bine arata bucatarule, eu o sa explodez intr-o zi cu pozele astea. Pana atunci ma delectez cu un borcan de bulion!
Draw for Joy, multumesc. Sper sa nu explodezi…:))) ca mai avem nevoie de tine!
Sa-ti fie de bine! Ma bucur ca ti-a placut!
E prima mea ciorba de fasole verde asa ca am facut-o ca la carte 🙂 , rezultatul.. m-am oprit doar dupa ce am terminat 3 portii.
Multam fain!
foarte buna! multumim!
Mirunika, cu multa placere, ma bucur ca v-a placut!
Ma apuc de treaba cu aceasta reteta! Mutumesc, retele sunt de mare mare ajutor!