Inghetata de iaurt este una dintre preferatele noastre. Si o preparam in diverse combinatii:cu ceai verde, cu fructe.
Ingrediente:
1 iaurt 200 ml
2 galbenusuri de ou
1 plic zahar vanilat
150 gr. zahar
150 ml. lapte
200 ml frisca lichida
Galbenusurile de ou se freaca cu zaharul si apoi cu laptele si se fierb la foc mic pana ce compozitia incepe sa se ingroase. Apoi se lasa sa se raceasca. Frisca se bate. In frisca se adauga treptat iaurtul, mixand in continuare. La final se adauga si compozitia cu oua, tot treptat si mixand incontinuu.
Se da la congelator. Daca doriti sa evitati cristalele de gheata, se mai mixeaza odata dupa vre-o jumatate de ora la congelator.
Pofta buna!
Vaaai ce bineee arata!!! 🙂
Nik26, multumesc!
Salut si felicitari pentru blog!
Eu cred ca as putea trai numai cu inghetata, de aceea trebuie sa invat sa fac inghetata de casa.
1.la ce te referi cind spui frisca lichida? e smintina batuta si facuta frisca sau e gata cumparata? mama mea cind bate frisca din smintina nu e lichida de loc
2.partea cu cristalele de gheatza ma deranjeaza foarte tare la inghetatele de casa . cum fac sa nu le am, e suficient numai o data sa remixam sau trebuie de mai multe ori?
Multzumesc
uite acum am bagat o si eu in congelator.
galbenusurile alea le am batut super cu zaharul si laptele si au crescut frumos, dar cand le am pus pe foc mic bineinteles…. o mai ramas un pic din ele si nici nu s o ingrosat ff tare… ce am gresit ?
Cristina, nu-mi pot imagina de ce nu s-au ingrosat sau de ce a mai ramas numai umpic din ele. Ca sa se ingroase, trebuie sa fiarba. Da` nu cred ca are nimic. Oricum ingheata si daca ingredientele sunt bune la gust n-are cum sa aisa inghetata rea. Pofta buna! sa-mi spui cum a iesit!
o iesit super buna, am mai pus si niste capsuni care au inghetat si acuma s ca bomboanele.
merci mult !!
Cristina, ma bucur ca ti-a placut! Excelenta combinatia cu capsuni!
Anonim, ma bucur ca ti-a placut!
Foarte buna reteta.Am facut inghetata de iaurt de doua ori si mi-a iesit foarte buna.Multumesc mult!
CA SA ITI REUSEASCA O INGHETATA FARA ACE TREBUIE SA -TI CUMPERI O MASINA DE INGHETATA.
deci de fiecaredata cand scoatem inghetata din congelator ea trebuie mixata ca sa evitam acele de gheata?
PS: cu ce o mixez? daca e tare? :)) ca imi iese fum din mixer:))
nu este nevoie sa o mixezi de fiecare data cand o servesti. o faci de 2-3 ori la fiecare jumatate de ora pentru a nu se forma "acele" de gheata si pt a deveni cremoasa. 🙂 atat… in cazul in care ai o masina de facut inghetata, nu mai trebuie mixata 🙂
interesant!acum o fac…
Eu fac îngheţată de casă de peste 25 de ani aşa cum am învăţat de la bunica, folosind doar lapte, ouă întregi – şi albuş şi gălbenuş – (la "ţară" nu îşi permit să arunce nimic, sic!) şi zahăr. Totul constă în priceperea să opreşti fierberea la momentul oportun (ci nu la "…opt, opt si ceva" după cum zicea îndrăgitul personaj din B.D.), pentru că dacă nu e la "opt FIX" se "brânzeşte" (sau, pentru cunoscători, aşa cum "se alege" urda din zer). Şi apoi adaugi ingredientele pentru a obţine aroma dorită: zahăr vanilat/vanilie, esenţă de rom, cacao ş.a.