Inghetata de casa de cirese delicioasa si usor de facut. Este aceeasi reteta ca si aici, doar ca am adaugat si cirese taiate foarte marunt si zeama scursa din ele.
Ingrediente:
1 iaurt 200 ml,
2 galbenuse de ou,
1 plic zahar vanilat,
150 gr. zahar,
150 ml. lapte,
200 ml frisca lichida.
o mana de cirese
Galbenusele de ou se freaca cu zaharul si apoi cu laptele si se fierb la foc mic pana ce compozitia incepe sa se ingroase. Selasa sa se raceasca. Frisca se bate. In frisca se adauga treptat iaurtul, mixand in continuare. La final se adauga si compozitia cu oua, tot treptat si mixand in continuu. Se adauga ciresele taiate marunt si zeama lor. Se mixeaza.
Se da la congelator. daca doriti sa evitati cristalele de gheata, se mai mixeaza odata dupa vre-o jumatate de ora la congelator.
Pofta buna!
O idee extra!
Your homemade ice cream looks so wonderful!
arata …de vis!
Ooooooo! Vreau!
Pentru inghetatele astea delicioase ti-am oferit un premiu de creativitate. Treci pe la mine sa-l ridici 😉
Vreau si eu inghetata, mai ales pe caldura asta.
Your ice cream looks yummy n awesome!
Diana, multumesc!
Chef Fresco, thank you so much!
Alison, multumesc!
MONONOKE esti invitata mea!
Ala , ma coplesesti cu atatea premii! Iti multumesc din suflet!
Vicky, esti invitata mea!
Jean, thank you!
I love ice cream and cherries. This looks delicious.
Jubistacha, thank you!
As bate drumul pana la Arad, si pe jos, pentru inghetata asta!;)…minunata:)
Subscriu afirmatia Claudiei :)) Oricum daca e sa ajung vreodata pe acolo iti dau de stire sa lasi casoleta la poarta ! :))) o zi faina
Delicioasa si tocmai buuuna pe zapusala asta 😉