Este o reteta foarte banala, pe care din nu stiu ce motive, nu am facut-o inca pentru blog. E-adevarat ca o facem destul de rar. O preferam in varianta cu ardei copti, pe care o gasiti aici.
Pentru ca sa iasa un cascaval pane perfect, aveti nevoie de o tigaie antiaderenta in care sa incingeti foarte bine uleiul. Cascavalul se taie felii de 1,5 – 2 cm grosime. Se da , in aceasta ordine prin faina, oul batut si apoi prin pesmet. Cascavalul trebuie sa fie foarte bine acoperit de faina, ou si psmet, pentru a-l sigila si pentru a-l impiedica sa se scurga in tigaie. Se prajeste apoi, in ulei foarte incins, cate un minut-doua pe fiecare parte. Timpul de prajire depinde de soiul cascavalului.
Ce cascaval e mai potrivit?
@Lavinia – cam orice cascaval e bun, gustul primeaza. Daca ai cascaval mai moale e bine sa-l "impesmetezi" de doua ori (adica dupa ce-l dai prin pesmet il mai scufunzi odata in ou si apoi iar in pesmet) si sa-l bagi la congelator vreo 30-45 de minute.
Extraordinare imagini, cred ca sunt cu miros 🙂
frumos fotografiat,da e banala dar foarte gustoasa reteta,oricand cu orce alaturi
ioi ce aş vrea şi eu o porţie cu caşcaval afumat:D
Arata perfect cascavalul!Superbe imagini!
CHIAR ASTEPTAM RETETA ASTA…:)
Foarte frumos, multumim!
Doamne arata demential, ma gandesc ca e si delicios, o sa incerc si eu
Doamne arata demential, ma gandesc ca e si delicios, o sa incerc si eu