Salvează rețeta de pere umplute cu blue cheese! Sunt absolut delicioase , o gustare sau un starter perfect și elegant în orice situație, Eu le-am umplut cu brânză cremoasă Edelpilz de la Bergader Romania, cu gust bogat și rafinat care se potrivește perfect cu dulceața și textura perelor.
Ingrediente:
3-4 pere
1 linguriță ulei de măsline
50 g miez de nucă
Sare și piper
fulgi de chilli
100 g Edelpilz @bergader_romania
Frunze de cimbrișor
3-4 lingruițe miere
Mod de preparare:
1️⃣Am tăiat perele în jumătate și am îndepărtat miezul lemnos cu ajutorul unei lingurițe. Le-am așezat într-o tavă și le-am stropit cu puțin ulei de măsline. Le-am asezonat cu sare și piper, apoi le-am dat la cuptorul încins, la 200°C pentru aproximativ 20 de minute, până au început să se rumenească.
2️⃣Apoi le-am scos din cuptor și am umplut fiecare jumătate de pară cu brânză Edelpilz, nuci și fruze de cimbrișor. Am adăugat și puțin chilli. Le-am dat din nou la cuptor pentru încă 5 minute, cât să se topească brânza.
3️⃣Le-am servit imediat cu miere deasupra! Minunate!
Enjoy!