🔰 Salvează cea mai rapidă rețetă de tartă cu nectarine. Foarte simplu de făcut și atât de gustoasă, încât o vei repeta cu siguranță. E perfectă alături de un pahar de vin sec Roze Rara Neagră de la @domeniile.davidescu.wines . E un un vin cu note de prune uscate și cireșe negre ce se întrepătrund cu accente delicate de scorțișoară și pâine proaspătă. (Ad)🍎Ingrediente:
✅ 400 g aluat foietaj (nu foi de plăcintă)
✅500 g nectarine (aproximativ)
✅2 lingurițe de făină + o linguriță pentru aluat
✅2 -3 linguri zahăr (eu am folosit zahăr brun)
☑️dimensiune tavă 28 cm
☑️hârtie de copt🍎Mod de preparare:
1️⃣ Am decongelat aluatul de foietaj și l-am pudrat cu puțină făină. L-am întins puțin cât să îi dau formă pătrată, apoi l-am așezat în tavă pe hârtie de copt (vezi video).
2️⃣ Am desfăcut nectarinele în jumătăți și am îndepărtat sâmburii. Le-am așezat peste aluat cu coaja în sus. Am presărat deasupra 2 lingurițe de amidon și 2 linguri de zahăr. Eu am pus zahăr brun pentru că îmi place mai mult gustul, dar se poate pune orice fel de zahăr. Ajustați cantitatea în funcție de cât de dulci sunt prunele. Ale mele au fost foarte acre.
3️⃣Am răsucit colțurile aluatului în așa fel încât să se așeze pe margine și am dat plăcinta la cuptorul preîncălzit la 180 °C pentru aproximativ 30 de minute sau până când marginile se rumenesc și arată crocante.
5️⃣Am lăsat plăcinta să se răcească și am servit-o cu înghețată de vanilie și Frunze proaspete de cimrbișor! E super bună și fără, dar cu înghețată e next level!Enjoy!#autumnrecipes #retete #retetesanatoase #retetesimple #reteterapide #prajituri #bucatarmaniac
🔰Salvează rețeta de tocăniță de ciuperci cu mămăligă – una din cele mai simple și delicioase rețete, perfectă pentru început de toamnă!🍄(Ad) Zilele astea de toamnă caldă sunt absolut minunate pentru gătit afară la ceaun. E adevărat că e o plăcere să gătesc în ceaunele de la Petromax, pe masa specială pentru ele și cu toate accesoriile care fac ca totul să fie foarte ușor și confortabil.🔥Produsele @petromax.original sunt disponibile in magazinele partenere în Bucuresti, Cluj-Napoca, Sibiu si online la @verdonsolution , @grillstore.romania și @campinggrill🍄Ingrediente:
1 kg ciuperci champignon
2 ceape
1 ardei roșu
3 roșii tocate li decojite
4 lingurițe boia dulce
3 linguri ulei
sare, piper
1 crenguță cimbru🍄pentru mămăligă
1 l apă
300 g mălai
50 g unt
puțină sare🍄Mod de preparare:
1️⃣Am călit ceapa și ardeii în ulei încins, apoi am adăugat ciupercile și le-am gătit cîteva minute până când au devenit moi și s-au rumenit puțin.
2️⃣Am adăugat roșiile tocate și boiaua și o crenguță de cimbru am lăsat totul la fiert aproximativ 20 minute cu capac.
3️⃣ Între timp am pregătit mămăliga. Am pus apă la fiert cu puțină sare și când a dat în clocot, am adăugat mălaiul treptat, amestecând în același timp cu un tel. Am fiert mămăliga vreo 5-6 minute amestecând constant. La final am adăugat și 50 de grame de unt.Le-am servit împreună!
Enjoy!#mushrooms #stew #polenta #retetesanatoase #retete #reteteculinare #retetesimple #grill #outdoorcooking
🔰Salvează rețeta de Ratatouille cu piept de pui la grătar! Am preparat-o pentru masa de prânz, la provocarea Romalimenta în cadrul campaniei METS.ro - Mănâncă Echilibrat, Trăiește Sănătos, o campanie realizată cu aprobarea Ministerului Sănătății și cu implicarea specialiștilor din domeniu! (Ad)🟢Ratatouille este o mâncare foarte ușor de preparat, cu multe legume sănătoase, iar dacă adăugăm pieptul de pui la grătar, obținem o masă echilibrată și hrănitoare, bogată în nutrienți și cu un conținut scăzut de calorii.Pe METS.ro găsiți rețete echilibrate, sugestii de activități fizice personalizate, meniuri săptămânale, un dicționar de alimente și multe alte informații care ajută la menținerea unui stil de viață sănătos!#manancaechilibrat #traiestesanatos #mets.ro #romalimenta✅Ingrediente pentru 4 porții (223 kcal/porție):2 linguri de ulei de măsline (20ml)
2 căței de usturoi (10 g)
1 ceapă (50 g)
1 vânătă mică (150g )
Ardei gras (200 g)
3 roșii mici (300 g)
1 dovlecel mic (200 g)
1 zucchini (20 g)
5 frunze de busuioc
1 crenguță de cimbru proaspăt
300 ml suc de roșii (300 g)
300 g piept de pui (250 g)
sare, piper după gust✅Mod de preparare:
1️⃣Am pregătit sosul. Într-o tigaie cu o lingură de ulei de măsline am călit ceapa și ardeii cu puțină sare. Am adăugat și 2 linguri de apă, iar când au devenit moi, am adăugat și sosul de roșii pe care l-am lăsat să fiarbă la foc mic, timp de 10 minute. La final am adăugat o crenguță de cimbru proaspăt și câteva frunze de busuioc.2️⃣Am tăiat felii de roșii, dovlecei , zucchini și vânătă pe care le-am aranjat alternându-le peste sos. Este important să folosiți o tigaie sau cratiță cu mânere rezistente la cuptor. Am stropit totul cu o lingură de ulei de măsline, am presărat deasupra sare și piper și am dat totul la cuptor la 180°C pentru aproximativ 30 de minute.3️⃣Între timp am pregătit pieptul de pui la grătar, simplu, doar cu sare și piper.
4️⃣Am servit imediat ratatouille împreună cu pieptul de pui la grătar! A fost delicios și foarte sănătos!Poftă bună!#retete #retetesanatoase #retetesimple #reteterapide #reteteusoare #easyrecipes #recipeoftheday #healthyfood #healthyrecipes #bucatarmaniac
🔰Salvează rețeta de tocăniță de ciuperci cu mămăligă – una din cele mai simple și delicioase rețete, perfectă pentru început de toamnă!🍄(Ad) Zilele astea de toamnă caldă sunt absolut minunate pentru gătit afară la ceaun. E adevărat că e o plăcere să gătesc în ceaunele de la Petromax, pe masa specială pentru ele și cu toate accesoriile care fac ca totul să fie foarte ușor și confortabil.🔥Produsele @petromax.original sunt disponibile in magazinele partenere în Bucuresti, Cluj-Napoca, Sibiu si online la @verdonsolution , @grillstore.romania și @campinggrill🍄Ingrediente:
1 kg ciuperci champignon
2 ceape
1 ardei roșu
3 roșii tocate li decojite
4 lingurițe boia dulce
3 linguri ulei
sare, piper
1 crenguță cimbru🍄pentru mămăligă
1 l apă
300 g mălai
50 g unt
puțină sare🍄Mod de preparare:
1️⃣Am călit ceapa și ardeii în ulei încins, apoi am adăugat ciupercile și le-am gătit cîteva minute până când au devenit moi și s-au rumenit puțin.
2️⃣Am adăugat roșiile tocate și boiaua și o crenguță de cimbru am lăsat totul la fiert aproximativ 20 minute cu capac.
3️⃣ Între timp am pregătit mămăliga. Am pus apă la fiert cu puțină sare și când a dat în clocot, am adăugat mălaiul treptat, amestecând în același timp cu un tel. Am fiert mămăliga vreo 5-6 minute amestecând constant. La final am adăugat și 50 de grame de unt.Le-am servit împreună!
Enjoy!#mushrooms #stew #polenta #retetesanatoase #retete #reteteculinare #retetesimple #grill #outdoorcooking
🔰Salvează cea mai simplă rețetă de înghețată de fistic! Are doar 3 ingrediente și este super cremoasă. Nu e nevoie de aparat de făcut înghețata!🍦Ingrediente:
✅ 3-4 linguri cremă de fistic (a mea e 80% fistic si foarte puțin îndulcită)
✅ 250 ml frișcă lichidă neîndulcită
✅ 100 g lapte condensat (sau după gust)Cantitățile nu sunt fixe. Le puteți regla după gustul vostru.🟢Mod de preparare:
1️⃣ Am mixat crema de fistic cu laptele condensat și 2-3 linguri de frișcă lichidă.
2️⃣ Am bătut frișca și apoi am adăugat compoziția cu fistic. Am mixat din nou.
3️⃣ Am pus totul într-o caserolă. Deasupra am mai pus puțină cremă de fistic iar deasupra am presărat fistic prăjit și sărat. Apoi am dat totul la congelator până a doua zi.
Fisticul sărat nu e obligatoriu. Doar dacă vă place!Enjoy!#fistic #pistacchio #pistachio #pistachioicecream #inghetata #retetesimple #reteterapide
🔰Am făcut cel mai bun souvlaki de pui cu tzatziki! Îl poți prepara și tu cu ingrediente pe care probabil că le ai deja în casă. E super simplu, rapid, sănătos și super-gustos. Carnea de pui moale moale și gustoasă, cu arome grecești se potrivește perfect alături de sosul tzatziki răcoritor și fresh! (Ad)✅Ingrediente pentru souvlaki:
300 g de piept de pui
2 linguri de iaurt
2 lingurițe de ulei de măsline
1 linguriță de Oregano Fuchs
½ linguriță de Mentă Fuchs
½ linguriță de Cimbru Fuchs
Fulgi de chilli Piri Piri Fuchs
1 linguriță de Boia Dulce Fuchs
sare, piper
zeama de la ½ lămâie
2 căței de usturoi zdrobiți✅Ingrediente pentru tzatziki:
1 linguriță de ulei de măsline
2 castraveți mici
200 g de iaurt grecesc
1 linguriță de Oregano Fuchs
sare, piper
mărar proaspăt
1 cățel usturoi zdrobitMod de preparare:
1️⃣Am tăiat carnea cubulețe , apoi am adăugat 2 căței de usturoi zdrobiți, oregano, boia dulce, cimbru, mentă, fulgi de ardei iute, sare, piper și zeamă de la jumătate de lămâie. Am mai pus ulei de măsline, 2 linguri de iaurt grecesc și am amestecat bine. Am lăsat carnea la marinat timp de 30 de minute.
2️⃣ Între timp am dat 2 castraveți pe răzătoare și i-am stors foarte bine pentru tzatziki. Într-un bol am pus iaurt grecesc, usturoi zdrobit, ulei de măsline, oregano, sare, piper, mărar, castraveții răzuiți și am amestecat totul.
3️⃣Am înșirat bucățelele de carne pe frigărui de lemn, iar apoi le-am prăjit într-o tigaie grill, până s-au rumenit frumos pe toate părțile!
4️⃣Am servit frigăruile alături de tzatziki! Super rapid și super delicios!Găsiți toate condimentele @povesticufuchs pe www.punegust.roPoftă bună!#souvlaki #tzatziki #greekfood #easyrecipes #reteta #retetesanatoase #reteteculinare #retetesimple #bucatarmaniac
🔰 Salvează rețeta de cartofi umpluți cu brânză și smântână. Sunt super ușor de făcut, pe grătar, direct în jar sau în cuptor. Am spălat bine cartofii și i-am pus în folie, apoi pe grătar, unde am uitat de ei vreo 30-40 de minute până când am făcut și niște carne.Timpul de gătit poate să difere în funcție de mărimea cartofilor: sunt gata când sunt moi până în mijloc. Testați cu o furculiță.Când au fost moi, i-am luat de pe grătar și i-am tăiat la mijloc. Am îndepărtat puțin folia și I-am zdrobit puțin cu furculița, am pus sare și piper, apoi am adăugat brânză rasă. Eu am avut Graviera, dar merge parmezan, cașcaval, telemea, sau orice vă place. Important e să se topească acolo. Deasupra am pus smîntână în care am amestecat puțin chives și sare.
Deasupra am stropit cu puțin ulei de măsline, dar și untul e perfect.Enjoy!
#stuffed #stuffedpotato #cartofi #retetesimple #retete #retetesanatoase #reteterapide #cheese #easyrecipes #potatorecipes
🔰 Salvează rețeta de maioneză cu ouă fierte, sau maioneza fără ou crud. Îmi doream să încerc de multă vreme această rețetă, în special pentru cei care nu vor sau nu pot consuma ouă crude. Primesc mereu comentarii și mesaje legate de acest aspect, atunci când postez o rețetă cu maioneză clasică.Așadar, iată o rețetă care poate înlocui cu succes maioneza cu ou crud. Textura este identică, gustul e aproape identic. Se simte doar o notă de gust de albuș fiert, dar foarte, foarte puțin. Chiar am fost foarte plăcut surprins de cum a ieșit.Totuși, eu am să rămân în continuare rețeta clasică de maioneză, cu gălbenuș crud, Îmi place mai mult, sau poate e doar obișnuința gustului, dar așa cum spuneam, am încercat această alternativă pentru voi.🍎Ingrediente:
✅ 4 ouă fierte tari
✅50 ml ulei
✅ 75 ml apă
✅ o linguriță muștar
✅ 1/n linguriță sare
✅ opțional o lingură zeamă de lămâie🍎Mod de preparare:
1️⃣Ouăle fierte trebuie să fie reci. Le-am tăiat în 2 și le-am adăugat în blender, împreună cu uleiul, apa, muștarul și sarea.
2️⃣Am mixat pe viteză mică la început, apoi am crescut viteza blenderului. După vreo 30 de secunde deja maioneza era legată. Timpul de mixare depinde de puterea și performanța blenderului, deci dacă aveți un alt model, posibil să trebuiască mixat ceva mai mult.
3️⃣Am gustat maioneza și mi s-a părut puțin cam densă, așa că am mai adăugat încă o lingură de apă. La această fază, în locul apei, puteți adăuga zeama de lămâie dacă vă place. Am mixat din nou încă 20 de secunde.
Puteți regla consistența adăugând în continuare 1-2 linguri de apă, în funcție de preferințe.
Se folosește ecxact ca maioneza clasică, pentru salate, sandwich-uri, sosuri etc.Later edit: nu știu dacă iese la fel de fină dacă e făcută în chopper, robot de bucătărie sau blender de mână. Probabil că da, în funcție de cât sunt de performante și de cât de mult mixați. Eu am încercat doar varianta asta, dar aștept să îmi spuneți voi dacă încercați.Enjoy!#maioneza #mayo #dip #sauce #easyrecipes #retetesanatoase #retetesimple #reteterapide #retete #bucatarmaniac
🔰 Salvează rețeta de mămăligă cu ciuperci și brânză cremoasă Edelpilz! Mămăliga este comfort food în orice situație, iar dacă adaugi brânză cremoasă, cu gust bogat cum este Edelpilz de la @bergader și ciupercile cu o ușoară notă de lămâie, rezultatul este divin!🍎Ingrediente
1 lingură ulei de măsline
10 g unt
350 g ciuperci
2 căței de usturoi
Sucul de la ½ lămâie
Sare și piper
Pătrunjel, tocat fin
250g Mămăligă
1.2 litri apă
10-20 g unt
150g Edelpilz @bergader_romania
Sare🍎Mod de preparare:
1️⃣Am preparat mămăliga. Când apa a început să fiarbă, am adăugat sare și făina de mălai, în timp ce am amestecat cu un tel. Am fiert-o câteva minute, amestecând mereu, până când am obținut consistența dorită. La final am adăugat un cubuleț de unt și am amestecat din nou.2️⃣Am tăiat ciupercile felii groase și le-am prăjit într-un amestec de unt cu ulei de măsline și cățeii de usturoi. Le-am condimentat cu sare și piper și le-am stropit cu zeama de la jumătate de lămâie.3️⃣Am răsturnat mămăliga fierbinte pe un tocător de lemn și am presărat bucățele de brânză Edelpilz care a început să se topească imediat. Deasupra am adăugat ciupercile, cu tot cu sosul lor și frunze proaspete de pătrunjel!Poftă bună!(Ad)#retetanoua #retetazilei #retete #retetesanatoase #reteterapide #reteteusoare #easyrecipes #polenta #bucatarmaniac #cheese #bluecheese #cheeselover