🔥Am făcut Borek prăjit, umplut cu brânză și mărar și a ieșit super gustos.E foarte ușor de pregătit și dispare imediat din farfurie!Eu am folosit foi rămase de la o altă rețetă și brânzeturile pe care le aveam în frigider. Puteți să le combinați cum vă place!1️⃣Am dat pe răzătoarea mare brânză telemea și cașcaval. Am mai pus brânză de vacă și mărar. Am amestecat cu puțină sare și piper. Nu puneți sare, dacă telemeaua e sărată.2️⃣Am tăiat foile de plăcintă în două, apoi încă odată, pe diagonală.3️⃣Am pus o lingură de brânză, am îndoit marginile și am rulat strâns.
Am lipit capătul cu puțină apă.4️⃣Am prăjit plăcintele în ulei încins, pe toate părțile, până când au devenit aurii și crocante! Rețeta e scrisă ca de obiciei,în descrierea clipului! Poftă bună!Ingrediente:
✅1/2 pachet foi de plăcintă (nu aluat de foietaj)
✅100 g brânză telemea
✅100 g cașcaval
✅2-3 linguri brânză de vacă
✅sare, piper
✅1/2 legătură de mărar.
🟢(cantitățile sunt orientative- se pot folosi orice brânzeturi vă plac- dar trebuie sa fie stoarse boine- să nu fie umede/cu mult zer)#borec #burek #retete #reteteculinare #reteterapide #prajit #fried #turkishrecipe #easyrecipe
🟢 Prăjitura fragedă cu prune și crumble crocant e foarte ușor de preparat și e super gustoasă! Nu e greu dă făcut, în maxim 15 minute e deja în cuptor!
Se poate folosi făină de ovăz sau amestec de făină de ovăz cu făină de grâu și pentru compoziția de la bază. Eu nu am avut suficientă.✅Ingrediente
150g faină
80 g zahăr
1 linguriță praf de copt
Puțină sare
120 g unt
2 ouă✅Pentru crumble:
50 g unt
50 g zahăr
100 g făină de ovăz (sau fulgi de ovăz măcinați în robot)Diametru tava: 24 cm1️⃣Am mixat într-un robot de bucătărie unt, zahăr, sare, și praf de copt. Apoi am adăugat ouăle și făina. Am mixat din nou.
2️⃣Am pus compoziția într-o tavă pe hârtie de copt. Am așezat deasupra jumătăți de prune!
3️⃣M-am întors la robotul de bucătărie ( pe care nu l-am spălat între timp) și am mixat unt, zahăr și făină de ovăz cu puțină scorțișoară. Am obținut astfel un crumble delicios pe care l-am presărat deasupra.
4️⃣Am dat prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180°C fără ventilație, pentru aproximativ 50 de minute.##retetesimple #retetesanatoase #retete #reteterapide #plums #plumcake #plumtart #plumgoodness #prajituriPofta buna!
🥨 Pogăcelele cu cartofi sunt foarte ușor de făcut, cu puține ingrediente și sunt absolut delicioase! Se pot face chiar și cu cartofii piure rămași de ieri.🥨Ingrediente:
✅500 g făină
✅200 g cartofi fierți zdrobiți (reci)
✅1 plic drojdie uscată (7 g)
✅30 g untură
✅250 ml lapte călduț
✅1 lingură zahăr
✅2 lingurițe sare (12 g)1️⃣Am amestecat făina cu un plic de drojdie uscată. Cartofii trebuie să fie reci, dar nu e obligatoriu să fie zdrobiți foarte tare. Am adăugat în bol cartofii, zahărul, laptele, untura făina și sarea. Am mixat câteva minute. Se mai pot adăuga 20-30 g de făină dacă aluatul vi se pare prea moale.
2️⃣Am lăsat aluatul la dospit, la temperatura camerei, până când și-a triplat volumul. Aproximativ 2 ore – în funcție de temperatura din cameră.
3️⃣Am întins aluatul într-o foaie groasă de aproximativ 1 cm și am tăiat pogăcelele cu ajutorul unui pahar pe care l-am pudrat cu făinî, să nu se lipească. Le-am mai lăsat să crească în tavă (acoperite cu un prosop de bumbac), încă jumătate de oră, apoi le-am uns cu gălbenuș de ou, iar deasupra am pus puțin cașcaval.
4️⃣Le-am dat la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 15 minute sau până devin aurii! Noi le-am mâncat calde.Poftă bună!#retete #retetesanatoase #reteteculinare #retetesimple #bucatarmaniac #baking #bread #easyrecipes #recipeoftheday #healthysnacks
🟢Pumpkin Spice Latte Tiramisu- Episodul 15 din #100Tiramisu in colaborare cu @mayaborod✅Ingrediente
200 ml cafea espresso neîndulcită
12-16 pișcoturi
250 g mascarpone
4-5 linguri de piure de dovleac copt (dupa gust)
40 g zahar pudra
1/2 linguriță scortisoara,
Un vârf de cuțit nucsoara
Un vârf de cuțit ghimbir pudra
(Sau pumpkin spice după gust)Mod de preparare:
1️⃣Pregătim 200 de ml de cafea tare, fără zahăr și o lăsăm la răcit. În funcție de cât de multă cafea absorb pișcoturile este posibil să aveți nevoie de o cantitate ceva mai mare.
2️⃣Mixăm mascarpone cu zaharul pudra, scortisoara, nucsoara, ghimbirul pudra si piure de dovleac, dupǎ gust! Și gata crema!
3️⃣Înmuiem pișcoturile în cafea, doar o secundă sau două, pentru că sunt foarte fragile și se vor rupe dacă absorb prea multă cafea, apoi le așezăm într-un strat într-un vas. (tavă, caserolă, etc)
4️⃣Așezăm deasupra jumatate din crema de mascarpone.
5. Adăugăm încă un strat de pișcoturi înmuiate în cafea, apoi restul de cremă și puțină scorțisoară deasupra.
Se lasă cel puțin 2 ore la frigider și se servește rece!
.
#tiramisu #tiramisù #tiramisucake #tiramisulover #italianfood #italian #retete #reteteculinare #reteterapide #reteterapide #reteteusoare #prajituri #prajitura #romania #retetesimple #mancare #mancarebuna #mancaretraditionala #mancaregustoasa #romania #pumpkinspice #pumpkinspicelatte #fallrecipes #autumn #quickrecipes
🟢 Salvează rețeta! Prăjitura invizibilă cu mere...adică mai mult mere decât prăjitură, super ușor de făcut!
🤌Cred că este prăjitura preferată a acestei toamne. E și foarte ieftina, cu puține calorii și foarte simplu de preparat!✅Ingrediente:
8-10 mere
3 ouă
150 ml lapte
70 g zahăr
110 g făină
1 linguriță esență de vanilie
(sau un plic zahăr vanilat)
o linguriță praf de copt1️⃣Am pregătit compoziția, adică am amestecat ouăle cu laptele, apoi am adăugat făina, zahărul (aici se mai poate reduce cantitatea dacă merele sunt dulci), făina, praful de copt și vanilia. Feel free să adăugați și o linguiță de scorțișoară.
2️⃣Am curățat merele, apoi le-am tăiat felii cât mai subțiri. dacă aveți o răzătoare din aceea care feliază, e perfectă ca să nu pierdeți timpul. Folosiți 8 mere dacă sunt mari, 10 daca sunt mici.
3️⃣Am amestecat compoziția cu merele, în așa fel încât să acopere cât mai bine toate feliile.
4️⃣Am turnat totul într-o tavă cu diamentrul de 24 cm pe fundul căreia am pus hârtie de copt. Marginile tăvii le-am uns cu unt și le-am tapetat cu făină.
5️⃣Am dat totul la cuptor la 180°C pentru aproximativ 45 de minute, fără ventilație. Timpul poate sa varieze în funcție de cuptor între 35-45 de minute.🔺L.E. Am primit deja mesaje de la voi cum că iese perfect și fără zahăr! Cred că și eu am să o fac la fel!Poftă bună!
#invisiblecake #applepie #applerecipes #retetazilei #retetesanatoase #retetesimple #rețete #rețete #easycake #bucatarmaniac
Ad🟢Am făcut murăturile mele preferate: gogoșari și ardei umpluți cu varză! Sunt delicioase, aromate și aratǎ extraordinar! Nu sunt greu de preparat!Ingrediente:
20-25 bucăți ardei și/sau gogoșari
1 plic Condiment pentru murături @cosmin_condimente
2 verze mari
15 g sare neiodată pentru fiecare kilogram de varză
4 litri apă (aproximativ)
25 g sare neiodată pentru fiecare litru de apă
Mărar uscat – 2-3 flori pentru fiecare borcan
2-3 bastonașe de hrean/borcan
Semințe de mărar (opțional)
boabe de piper după gust
1️⃣Am tăiat varza și am dat-o pe răzătoare (sau în robotul de bucătărie). Am adăugat sare și am frământat-o puțin ca să se înmoaie mai repede. Am lăsat-o să stea aproximativ o oră.
2️⃣Am pregătit saramura, adică am adăugat sare neiodată în apă și am încălzit-o puțin pe foc, până când s-a dizolvat. Nu trebuie să fiarbă ci doar să se dizolve sarea. Nu trebuie turnată fierbinte peste murături.
3️⃣Între timp am curățat gogoșarii și ardeii de codițe și sâmburi.
4️⃣Am stors varza foarte bine, apoi am amestecat-o cu semințe de mărar și boabe de piper.
5️⃣Am umplut gogoșarii și ardeii cu varză. I-am îndesat cât am putut de bine, cu grijă, să nu se rupă. Apoi i-am înghesuit în borcane, alături de mărar uscat și bastonașe de hrean! Eu am avut două borcane de 3 litri, respectiv 5 litri.
6️⃣Deasupra am presărat amestecul de condimente pentru murături de la Cosmin, cam jumătate de plic pentru fiecare borcan! Sunt combinația perfectă ! Nu conțin nimic altceva, decât condimente aromate!
7️⃣Am turnat deasupra saramura și am lăsat borcanele acoperite cu o farfurioară la temperatura camerei vreo 2-3 zile. Am avut grijă să pun o tavă sub borcane. Din cauza fermentării, e posibil ca saramura să dea pe dinafară. Se mai poate completa cu saramură dacă este nevoie. În prima fază, saramura se va tulbura și va face spumă deasupra, dar este normal.
8️⃣După 3 zile (poate dura și mai mult dacă este frig în casă), saramura începe să se limpezească! Am închis borcanele cu capac și le-am pus în cămară Am păstrat tava sub borcan încă câteva zile. Peste aproximativ 3 săptămâni, vor fi gata de mâncat!Poftă bună!
#retete #reteteusoare #retetesimple #reteterapide #muraturi
Ad🟢Această rețetă de doradă la grătar este nu doar delicioasă, ci și extrem de sănătoasă. Uleiul de rapiță de la Luna Solai , bogat în acizi grași omega-3, și peștele, o sursă excelentă de proteine, fac din această masă o alegere nutritivă perfectă.✅Ingrediente:2 bucăți doradă (sau orice pește)
2 lămâi
crenguțe de rozmarin
ulei de rapiță presat la rece @lunasolai
sare
pentru sos:
40 ml ulei de rapiță presat la rece Luna Solai
sucul de la o lămâie
sare, piper
frunze de pătrunjel
un cățel de usturoi (opțional)✅Mod de preparare:1️⃣Se umple peștele curățat cu felii de lămâie și rozmarin. Se stropește cu puțin ulei de rapiță și se sărează.
2️⃣Se pune pe grătar, într-o zonă fără flăcări dedesubt. Se coace încet pe grătar câte 10 minute pe fiecare parte, cu capacul închis.
3️⃣Între timp se pregătește un sos, mixând ulei de rapiță cu lămâie, frunze proaspete de pătrunjel tocate mărunt, sare și piper. Opțional se poate adăuga și un cățel de usturoi zdrobit. Se servește peștele imediat cu mult sos deasupra.Poftă bună!#fish #grilledfish #retete #retetesanatoase #reteteculinare #retetesimple #reteterapide #peste
(Ad)🟡Bucătăria arată perfect, mâncarea e delicioasă și totul strălucește de curățenie! Asta e ceea ce vedeți voi în clipurile cu rețete! Însă realitatea de după filmări e cu totul alta. Bucătăria e un dezastru absolut, cuptorul și plita sunt foarte murdare, totul e stropit și pare că o să mai petrec ore bune în bucătărie ca să curăț totul!
Dar curățenia de după filmări nu mai este o corvoadă de când am descoperit Meglio Lemon. Îl laud mereu în stories! Trebuie doar să pulverizez cu el pe suprafața murdară, îl las câteva secunde să acționeze și apoi șterg cu o lavetă umedă.E un degresant foarte eficient și elimină grăsimea și murdăria persistentă foarte ușor, iar în urma lui suprafețele strălucesc de curățenie! Eu îl folosesc peste tot: chiuvetă, cuptor, plită sau alte electrocasnice, afară la grătar, pe faianță și gresie!Vă mai spun un secret: motivul pentru care cuptorul și plita mea arată mereu ca noi e pentru că le curăț imediat cu Meglio și nu gătesc niciodată cu ele atunci când sunt murdare. În felul acesta grăsimea și murdăria nu se ard și nu se lipesc pe suprafețe.
Sper că v-am motivat și pe voi să faceți la fel ca mine! În casă a rămas un parfum plăcut de lămâie, totul strălucește, iar eu sunt gata să filmez o nouă rețetă!#MeglioLemon #UnbeatableShine #bucatarie #curatenie #cleaning #cleaningmotivation #kitchencleaning #ovencleaning #cleaningasmr #rețete #reteterapide #motivatie #reteteusoare
🔰Salvează rețeta pentru cel mai delicios apple bread, un chec pufos, umed și aromat, cu fulgi de ovăz, fără făină de grâu.
Aveam 2 mere mai urâte pe care nu am vrut să le arunc și pe care le-am folosit aici.🤌Ingrediente:
✅200 g fulgi de ovăz (macinați)
✅75 g zahăr brun
✅90 g iaurt
✅3 ouă
✅30 g unt
✅1 linguriță praf de copt
✅1/2 linguriță bicarbonat de sodiu alimentar
✅1 linguriță zahăr vanilat
✅1 linguriță scorțișoară
✅100 g măr dat pe răzătoare
✅50 g măr făcut piure (în robot)🤌Mod de preparare1️⃣ Nu am avut făină de ovăz, așa că am măcinat fulgii în robotul de bucătărie.
La fel am procedat și cu mărul mai mic. Am dat pe răzătoarea mare celălat măr.2️⃣ Am amestecat apoi ouăle, zahărul, praful de copt, bicarbonatul și sarea, untul si iaurtul, scortisoara, zaharul vanilat și mărul dat prin robot.3️⃣Apoi am încorporat ovăzul măcinat și mărul dat pe răzătoare.4️⃣Am pus compoziția într-o tavă mică de chec și am dat-o la cuptorul preîncălzit la 180° pentru 30 de minute.
Apoi am scăzut temperatura la 160°C pentru încă 20 de minute.Pofta buna!#applebread #apples # bread #baking #reteteprajituri #retete #retetesanatoase #retetesimple #reteteproteice #proteina #proteinavegetal #reteteusoare