Tort Cremșnit

tort cremșnit

Tort cremșnit cu blat pufos de pandișpan, cremă ușoară de vanilie și topping crocant de foietaj. Am pornit de la ideea pandișpanului cu mere, care v-a plăcut atât de mult.
Dacă vă place, se poate adăuga un strat de felii de banane sau alte fructe înainte de pune crema, iar blatul se poate însiropa. În loc de foietaj, deasupra se poate răzui ciocolată neagră. Aștept pozele voastre și sunt curios ce variantă alegeți!

Ingrediente pentu blat:

  • 6 ouă
  • 120 g făină
  • 120 g zahăr
  • puțină sare
  • 2-3 bucăți de foietaj

Ingrediente pentru cremă

  • 6 ouă – DOAR gălbenușurile
  • 120 g zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 litru de lapte
  • 110 g amidon
  • 50 g unt

Mod de preparare blat pufos și foietaj

  1. Am mixat albușurile a 6 ouă cu puțină sare. Am adăugat zahărul treptat, câte o lingură. Apoi am adăugat câte un gălbenuș de ou, mixând în continuare, la viteză mică.
  2. Am oprit mixerul și am început să adaug făina treptat, câte o lingură, amestecând ușor cu o spatulă, de jos în sus.
  3. Am turnat compoziția în tavă (24cm) și am dat blatul la cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 25 de minute (sau până când scobitoarea rămâne curată)
  4. Am copt foietajul pe hârtie de copt, separat, până s-a rumenit ceva mai tare.

Mod de preparare cremă cremșnit:

  1. Am pus al fiert 800 ml lapte și zahărul și vanilia.
  2. Am amestecat 200 ml lapte cu 6 gălbenușuri și amidonul.
  3. Când laptele a început să fiarbă, am turnat în el compoziția cu amidon, amestecând treptat.
  4. Am oprit focul și am amestecat untul în compozițe.

Când s-au mai răcit, am turnat crema de cremșnit peste blat, folosind un inel pentru torturi iar deasupra am fărâmițat 2 bucăți de foietaj. A stat la rece câteva ore, înainte să fie servit! Enjoy!

Dacă vă place acest tort cremșnit, încercați și pandișpanul cu mere– o prăjitură foarte simplă și ușor de făcut. Compoziția este foarte simplă, cu foarte puține ingrediente și totul e gata foarte rapid. Așa că dacă aveți câteva mere cu care nu aveți ce să faceți, aceasta e prăjitura ideală.

O altă prăjitură super-gustoasă este Tortul de morcovi! De fapt e Cel mai bun tort de morcovi cu cremă de mascarpone pe care l-am mâncat vreodată.

Tort Cremșnit

5 from 1 vote
Recipe by Cristian Borod Course: Prăjituri, VideoCuisine: InternationalaDifficulty: Medium
Servings

10

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

35

minutes

Tort cremșnit cu blat pufos de pandișpan, cremă ușoară de vanilie și topping crocant de foietaj.

Cook Mode

Păstrează deschis ecranul device-ului tău

Ingrediente pentru blat

  • 6 buc 6 ouă

  • 120 g 120 făină

  • 120 g 120 zahăr

  • 2-3 bucăți 2-3 de foietaj

  • puțină sare

  • INGREDIENTE PENTRU CREMĂ
  • 6 buc 6 gălbenușuri

  • 120 g 120 zahăr

  • 1 linguriță 1 extract de vanilie

  • 1 l 1 lapte

  • 110 g 110 amidon

  • 50 g 50 unt

Mod de preparare

  • BLAT
  • Am mixat albușurile a 6 ouă cu puțină sare. Am adăugat zahărul treptat, câte o lingură. Apoi am adăugat câte un gălbenuș de ou, mixând în continuare, la viteză mică.
  • Am oprit mixerul și am început să adaug făina treptat, câte o lingură, amestecând ușor cu o spatulă, de jos în sus.
  • Am turnat compoziția în tavă (24cm) și am dat blatul la cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 25 de minute (sau până când scobitoarea rămâne curată)
  • Am copt foietajul pe hârtie de copt, separat, până s-a rumenit ceva mai tare.
  • CREMA
  • Am pus al fiert 800 ml lapte și zahărul și vanilia.
  • Am amestecat 200 ml lapte cu 6 gălbenușuri și amidonul.
  • Când laptele a început să fiarbă, am turnat în el compoziția cu amidon, amestecând treptat.
  • Am oprit focul și am amestecat untul în compozițe.

  • Montarea tortului
  • Când s-au mai răcit, am turnat crema peste blat, folosind un inel pentru torturi iar deasupra am fărâmițat 2 bucăți de foietaj. A stat la rece câteva ore, înainte să fie servit!

Rețeta video

Tips & Tricks

  • Dacă vă place, se poate adăuga un strat de felii de banane sau alte fructe înainte de pune crema, iar blatul se poate însiropa. În loc de foietaj, deasupra se poate răzui ciocolată neagră.

Ai încercat această rețetă?

Tag @bucatarmaniac pe Instagram

Ți-a plăcut această rețetă?

Urmărește @bucatarmaniac on Pinterest

Ți-a plăcut această rețetă?

Follow us on Facebook

One Comment

  1. Arata minunat,trebuie sa fie delicios.Sarbatori fericite de Sf. Valentin si de Dragobete!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*