Friptură de miel la cuptor

friptura de miel la cuptor

Atunci când vine vorba de friptură de miel la cuptor, vasul de fontă de 6,6 litri de la Crockpot este opțiunea perfectă pentru a obține o mâncare fragedă și plină de arome. Datorită capacității sale generoase, pot găti în el aproximativ 7 porții de friptură, suficiente pentru a hrăni o familie întreagă sau pentru o cină festivă cu invitați.

Vasul de fontă de 6,6 litri de la Crockpot distribuie căldura uniform și o reține pe o perioadă mai lungă de timp, ceea ce înseamnă că friptura ta va fi fragedă și suculentă, iar aromele se vor îmbina perfect. Poți să gătești friptura la sau pe orice fel de plită: gaz, electric, inducție, halogen sau vitroceramică. Capacul inclus al vasului de fontă este conceput special pentru a păstra căldura în vas și este foarte ușor de manevrat.

Friptura de miel la cuptor nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște, iar dacă este preparată într-un vas de fontă, gustul său va fi intens și delicios. Iată o rețetă simplă și absolut delicioasă care nu necesită mult timp în bucătărie, astfel încât să poți petrece mai mult timp alături de cei dragi. Eu am mai adăugat pe lângă miel și niște cartofi noi tăiați felii și câțiva morcovi ca să am gata și garnitura în același timp.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de miel (de preferat pulpă)
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • sare piper
  • 1 kg cartofi albi (de preferat noi)
  • 3-4 morcovi
  • 3-4 fire de usturoi verde (sau 3-5 căței de usturoi)
  • crenguțe de cimbru
  • jumătate de pahar de apă (sau supă)

Mod de preparare friptură de miel la cuptor:

  1. Am pus vasul de fontă pe plită și am încins în el puțin ulei de măsline. Am adăugat carnea pe care am asezonat-o cu sare. Am lăsat-o să se rumenească pe toate părțile, în așa fel încât să sigileze în interior toate aromele delicioase.
  2. Am oprit plita și am adăugat usturoiul verde tăiat bucăți, morcovii tăiați rondele și cartofii pe care i-am crestat foarte fin, ca pe niște acordeoane. Am mai stropit și cartofii cu puțin ulei de măsline și am presărat niște fulgi de ardei iute. Am adăugat și crenguțe de cimbru.
  3. Am pus capacul oalei de fontă și am dat-o la cuptor la 160°C pentru 2 ore și jumătate.
  4. În ultimele 10 minute am îndepărtat capacul!

Totul a fost delicios!! Paște fericit!

Dacă ți-a plăcut această rețetă poate vrei să încerci și Stufat de miel sau Friptura de miel la Slow-cooker

One Comment

  1. Reteta ta de friptura de miel la cuptor in vasul de fonta de 6,6 litri Crockpot arata absolut delicioasa! Rezonatia caldurii uniforme retinuta pe o perioada lunga de timp si capacitatea generoasa a vasului sunt avantajele perfecte pentru a obtine o mancare frageda si plina de arome. Felicitari pentru o reteta simpla si absolut delicioasa care sper ca sa ne bucure cu totii de Paste.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*