Roșii cherry la cuptor cu burrata

Pregătiți-vă papilele gustative pentru o călătorie culinară memorabilă cu această rețetă delicioasăncu burrata, unde gustul bogat al uleiului de floarea soarelui presat la rece cu busuioc de la Luna Solai joacă un rol principal. Uleiul, obținut prin presarea la rece a semințelor de floarea soarelui, își păstrează intactă aroma proaspătă, oferind preparatelor o savoare unică.

Nu doar gustul, ci și beneficiile pentru sănătate ale acestui ulei îl fac o alegere excelentă. Bogat în antioxidanți și vitamine, uleiul de floarea soarelui presat la rece cu busuioc contribuie la menținerea sănătății !

Ingrediente:

  • 1 burrata
  • 200 g roșii cherry
  • 4-5 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece cu busuioc Luna Solai
  • sare, piper
  • frunze proaspete de busuioc

Mod de preparare Roșii cherry la cuptor cu burrata:

1. Roșiile cherry se taie în jumătate și se pun într-un vas termorezistent. Se stropesc din belșug cu ulei de floarea soarelui presat la rece cu busuioc și se asezonează cu sare și piper.  Pentru un gust și mai bogat  se adaugă și câteva frunze proaspete de busuioc. Se dau cuptor la 180°C pentru aproximativ 15 minute.
2. Roșiile coapte se pun într-o farfurie cât sunt fierbinți, cu tot cu sosul format, iar deasupra lor se adaugă o burrata și  alte frunze proaspete de busuioc.

Se servesc cu pâine proaspătă sau prăjită!

Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut această rețeta, încearcă și : Vafe cu dovlecei și feta

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*