Vafe cu dovlecei și feta

vafe cu dovlecei

Am transformat delicioasele chifteluțe cu dovlecei și feta în vafe sărate, fragede și delicioase.

Sunt extraordinar de simplu de făcut. Anul trecut de Black Friday am cumpărat Waffle-Maker-ul acesta de la Breville și sunt foarte mulțumit de el. E cel mai bun pe care l-am avut până acum. După un an de folosit săptămânal, arată ca nou. E simplu de întreținut pentru că are platanele detașabile și se pot spăla ușor, dar de cele mai multe ori nu este necesară decât ștergerea cu un prosop de hârtie, pentru că rămân curate. Nici nu trebuie uns cu ulei sau unt, pentru că materialul Duraceramic din care sunt confecționate nu vor permite aluatului să se lipească deloc.

Black Friday e din nou aici și Waffle-Maker-ul de la Breville are din nou o super reducere.

 Click aici ca să vedeți cât de ieftin este acum.

Dar să revenim la rețetă, care nouă ne-a plăcut foarte mult și sigur o voi mai repeta:

Ingrdiente

  • 3 ouă
  • 400 g dovlecei rași
  • 150 g brânză feta
  • 300 g iaurt grecesc (iaurt scurs)
  • 50 g unt topit
  • 200 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • ¼ ceapă mică dată pe răzătoare
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • 10-15 frunze de mentă
  • sare

Mod de preparare:

1. Se mixează ouăle cu iaurtul și untul topit.

2. Apoi se adaugă praful de copt, sarea și făina. Se mixează foarte bine.

3. Se adaugă dovleceii și se amestecă ușor, în așa fel încât să mai rămână bucățele întregi.

4. Adăugăm și amestecăm dovleceii dați pe răzătoarea mare, brânza feta, ceapa dată pe răzătoarea mică și menta tăiată mărunt. Puneți mentă cu încredere, pentru că după ce va fi gătită, va avea un gust minunat, de verdețuri proaspete, nicidecum nu va fi mentolată. Dacă totuși nu vă place menta, o puteți înlocui cu frunze de pătrunjel sau mărar.

5. Încingem Waffle-Maker-ul pentru câteva minute, apoi adăugăm în fiecare parte câte două linguri pline.

6. Închidem capacul, fără să blocăm închizătoarea. Vafele trebuie să crească și vor ridica puțin capacul. Lăsăm la copt 7 minute, apoi servim imediat cu iaurt grecesc sau smântână deasupra.

Poftă bună!

ingrediente vafe cu dovlecei
compozitie
coacem vafe cu dovlecei
sectiune

Vafe cu dovlecei și feta

0 from 0 votes
Recipe by Cristian Borod Course: GustăriCuisine: InternaționalăDifficulty: Ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

7

minutes
Calorii

300

cal

Am transformat delicioasele chifteluțe cu dovlecei în vafe sărate, fragede și delicioase.

Ingrediente

  • 3 buc ouă

  • 400 g dovlecei rași

  • 150 g brânză feta

  • 300 g iaurt grecesc (iaurt scurs)

  • 50 g unt topit

  • 200 g făină

  • 1 linguriță praf de copt

  • ¼ buc ceapă mică dată pe răzătoare

  • 1 buc cățel de usturoi zdrobit

  • 10 buc frunze de mentă

  • sare

Mod de preparare

  • Se mixează ouăle cu iaurtul și untul topit.
  • Apoi se adaugă praful de copt, sarea și făina. Se mixează foarte bine.
  • Se adaugă dovleceii și se amestecă ușor, în așa fel încât să mai rămână bucățele întregi.
  • Adăugăm și amestecăm dovleceii dați pe răzătoarea mare, brânza feta, ceapa dată pe răzătoarea mică și menta tăiată mărunt. Puneți mentă cu încredere, pentru că după ce va fi gătită, va avea un gust minunat, de verdețuri proaspete, nicidecum nu va fi mentolată. Dacă totuși nu vă place menta, o puteți înlocui cu frunze de pătrunjel sau mărar.
  • Încingem Waffle-Maker-ul pentru câteva minute, apoi adăugăm în fiecare parte câte două linguri pline. Închidem capacul, fără să blocăm închizătoarea. Vafele trebuie să crească și vor ridica puțin capacul. Lăsăm la copt 7 minute, apoi servim imediat cu iaurt grecesc sau smântână deasupra.

Tips & Tricks

  • brânza feta se poate înlocui cu brânză telemea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*