Tocăniță scurtă

tocăniță scurtă

Salvează rețeta de tocăniță scurtă din carne de porc, un preparat tradițional delicios și ușor de făcut! Această tocăniță poate fi făcută și din carne de pui, care se gătește și mai repede. Numele “scurtă” vine de la faptul că sosul nu este foarte lichid. Legumele și ceapa se fierb bine, astfel încât se transformă într-un sos consistent, cu un gust bogat și delicios.

Pentru această rețetă de tocăniță scurtă, veți avea nevoie de carne de porc, ceapă, morcov, ardei, țelină, sare, piper, boia dulce, ulei, suc de roșii și apă. Pentru garnitură, puteți pregăti o mămăligă simplă cu făină de mălai și puțină sare, în care se poate amesteca cu un cub de unt (opțional).

Modul de preparare este simplu și rapid. Tăiați legumele și carnea în bucăți mici, apoi căliți-le în ulei cu sare și piper. Adăugați sucul de roșii și apa, lăsați totul să fiarbă la foc mic pentru aproximativ o oră și jumătate, cu capacul pe o parte, amestecând din când în când. Pregătiți mămăliga și serviți-o împreună cu tocănița de carne, iar dacă doriți, puteți adăuga și alte garnituri, precum orez, cartofi piure sau natur, paste etc.

Cu această rețetă de tocăniță scurtă, veți obține un preparat delicios și aromat, perfect pentru o cină de familie sau pentru o masă confortabilă de weekend.

Se poate face exact la fel, din carne de pui care se gătește și mai repede. Așa cum spuneam mai sus se numește tocăniță scurtă pentru că nu are un sos foarte lichid. Ceapa și legumele se fierb atât de bine, încât la final nu se mai simt deloc și se transformă într-un sos consistent, cu gust bogat și delicios. Vă promit că o să vă placă! de fapt, e și foarte ușor de făcut!

Rețeta video tocănița scurtă din carne de porc

Poate te interesează cele mai recente rețete de pe blog:

Ingrediente:

  • 700 g pulpă de porc
  • 2 cepe de mărime medie
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 1/4 rădăcină de țelină
  • sare, piper
  • 4 lingurițe de boia dulce
  • 3-4 linguri de ulei
  • 250 ml suc de roșii
  • 200 ml apă

pentru mămăligă

  • 500 ml apă
  • 150 g făină de mălai
  • puțină sare
  • un cub de unt (opțional)

Mod de preparare tocăniță scurtă:

  1. Am tăiat mărunt ceapa, ardeiul, țelina și morcovul. Se pot mărunți în robot dacă vă e mai ușor. Am tăiat carnea cubulețe.
  2. Am călit legumele în 3 linguri de ulei cu puțină sare, apoi am adăugat și carnea. Am condimentat-o cu piper. Se pot adăuga și fulgi de ardei iute. Am lăsat-o să se gătească aproximativ 10 minute, amestecând ocazional, apoi am adăugat sucul de roșii și apa. Am lăsat totul să fiarbă la foc mic pentru aproximativ o oră și jumătate, cu capacul pe o parte. Am amestecat din când în când. Secretul e să fiarbă încet, la foc mic.
  3. Am pregătit o mămăligă în care am amestecat și un cub de unt. Am servit-o împreună cu tocănița. Se potrivesc și alte garnituri: orez, cartofi piure sau natur, paste etc…

Dacă ți-a plăcut rețeta de tocăniță scurtă, poate încerci și Broccoli la cuptor cu cartofi și brânză sau Varza călită cu jumări .

Poftă bună!

Tocăniță scurtă

Recipe by Cristian Borod
5.0 from 2 votes
Course: Carne de porcCuisine: româneascăDifficulty: mediu
Servings

6

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

1

hour 

40

minutes
Calories

380

kcal

Cu această rețetă de tocăniță scurtă, veți obține un preparat delicios și aromat, perfect pentru o cină de familie sau pentru o masă confortabilă de weekend.

Cook Mode

Păstrează deschis ecranul device-ului tău

Ingrediente

  • 700 g pulpă de porc

  • 1 buc morcov

  • 1 buc ardei

  • 1/4 buc rădăcină de țelină

  • sare, piper

  • 4 lingurițe boia dulce

  • 4 linguri ulei

  • 250 ml suc de roșii

  • 200 ml apă

  • pentru mămăligă
  • 500 ml apă

  • 150 g făină de mălai

  • sare

  • 20 g unt

Mod de preparare

  • Am tăiat mărunt ceapa, ardeiul, țelina și morcovul. Se pot mărunți în robot dacă vă e mai ușor. Am tăiat carnea cubulețe.
  • Am călit legumele în 3 linguri de ulei cu puțină sare, apoi am adăugat și carnea. Am condimentat-o cu piper. Se pot adăuga și fulgi de ardei iute. Am lăsat-o să se gătească aproximativ 10 minute, amestecând ocazional, apoi am adăugat sucul de roșii și apa. Am lăsat totul să fiarbă la foc mic pentru aproximativ o oră și jumătate, cu capacul pe o parte. Am amestecat din când în când. Secretul e să fiarbă încet, la foc mic.
  • Am pregătit o mămăligă în care am amestecat și un cub de unt. Am servit-o împreună cu tocănița. Se potrivesc și alte garnituri: orez, cartofi piure sau natur, paste etc…

Rețeta video

Tips & Tricks

  • Se poate face exact la fel, din carne de pui care se gătește și mai repede.

Ai încercat această rețetă?

Tag @bucatarmaniac pe Instagram

Ți-a plăcut această rețetă?

Urmărește @bucatarmaniac on Pinterest

Ți-a plăcut această rețetă?

Follow us on Facebook

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*