Aripioare cu usturoi la cuptor

Rețeta de aripioare cu usturoi la cuptor! Aripioarele sunt printre preferatele noastre și le preparăm în tot felul de moduri. Aceste este doar unul din ele, poate cel mai ușor de făcut. Ingredientele sunt simple și rezultatul e super-delicios! Cine e fan orice mâncăruri cu usturoi?

Aripioarele cu usturoi se gătesc foarte ușor la cuptor. Nu este nevoie să le fierbeți înainte. Nouă le plac foarte mult, iar aici pe blog găsiți o mulțime de rețete la grătar, la cuptor sau la tigaie, Lipicioase sau crocante, afumate sau în crustă crocantă, you name it!

Rețeta video aripioare cu usturoi la cuptor

Ingrediente:

  • 1 kg aripioare de pui
  • 2 lingurițe praf de usturoi (uscat)
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei de măsline (sau orice ulei vă place)

Mod de preparare :

  1. Am pudrat aripioarele cu praful de usturoi, le-am stropit cu puțin ulei de măsline și am adăugat sare și piper. Le-am lăsat la frigider jumătate de oră, apoi le-am pus într-o tavă pe hârtie de copt.
  2. Am dat aripioarele la cuptor pentru aproximativ 35 de minute la 160°. După primele 20 de minute le-am întors pe partea cealaltă (nu am arătat asta în video), dar nu este obligatoriu. Aripioarele sunt gata când devin aurii.

Enjoy!

Dacă ți-au plăcut aceste aripioare cu usturoi, poate încerci și aripioare glazurate la cuptor sau poate își plac aripioarela afumate la grătar.

Tips & Tricks: Pentru un gust mai picant se poate adăuga o jumătate de linguriță de fulgi de ardei iute.

Aripioare cu usturoi la cuptor

0 from 0 votes
Recipe by Cristian Borod
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

35

minutes
Calories

230

kcal

Rețeta de aripioare cu usturoi la cuptor, aromate, delicioase și crocante!

Cook Mode

Păstrează deschis ecranul device-ului tău

Ingrediente

  • 1 kg 1 aripioare de pui

  • 2 lingurițe 2 praf de usturoi

  • sare, piper

  • 2 linguri 2 ulei de măsline

Mod de preparare

  • Am pudrat aripioarele cu praful de usturoi, le-am stropit cu puțin ulei de măsline și am adăugat sare și piper.
  • Le-am lăsat la frigider jumătate de oră, apoi le-am pus într-o tavă pe hârtie de copt.
  • Am dat aripioarele la cuptor pentru aproximativ 35 de minute la 160°.
  • După primele 20 de minute le-am întors pe partea cealaltă (nu am arătat asta în video), dar nu este obligatoriu. Aripioarele sunt gata când devin aurii.

Rețeta video

Tips & Tricks

  • Pentru un gust mai picant se poate adăuga o jumătate de linguriță de fulgi de ardei iute.

Ai încercat această rețetă?

Tag @bucatarmaniac pe Instagram

Ți-a plăcut această rețetă?

Urmărește @bucatarmaniac on Pinterest

Ți-a plăcut această rețetă?

Follow us on Facebook

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*