Aripioare afumate

Intr-o zi cu putin soare ne-am furisat spre gradina si am incins carbunii pentru o gustare rapida si delicioasa. Maya, ca de obicei s-a ocupat de o delicioasa salata de cruditati cu iaurt si nuci, iar eu am pregatit inca de acasa niste aripioare de pui in marinada.
Am si afumat putin aripioarele, de data asta fara a folosi altceva decat carbuni din lemn de stejar si hickory (un soi de nuc aromat).

Ingrediente:

aripioare de pui
o lingurita seminte de susan
2 lingurite otet balsamic
sare, piper
ulei de masline
praf de usturoi
Am spalat bine aripioarele si le-am marinat cu toate ingredientele de mai sus, la rece, pentru cateva ore.

Le-am pus pe gratar, indirect, adica nu deasupra jarului ci langa el. Le-am lasat sa se faca incet si sa se afume sub capac aproximativ 30 de minute. Am avut grija ca temperatura sa fie tot timpul undeva sub 200 de grade Celsius (ma refer la temperatura de sub capac). Le-am servit alaturi de o salata delicioasa de cruditati (castravete, salata, ardei gras, cepsoara, masline) cu iaurt si nuci, pregatita de Maya. Si bineinteles cu paine prajita pe gratar si stropita cu ulei de masline.

Gratarul de fonta este o minune. Retine si pastreaza caldura mult mai bine decat unul de inox. de aceasta data l-am folosit la grill-ul cu carbune, dar este excelent  (si de fapt absolut necesar) grillurilor pe gaz.
Pofta buna!

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*