Vă propun un platou festiv elegant și foarte rapid de aranjat, cu efort minim, ca să aveți mai mult timp de petrecut alături de cei dragi. Eu am mereu la îndemnă brânzeturi de la Bergader, iar pe acest platou am folosit două dintre ele: Mini brie, care are un gust blând și o textură cremoasă și Bavaria Blue , brânză cu mucegai nobil și gust ușor picant.
Ingrediente platou festiv
- 1 brânză Mini Brie Bergader
- 1 brânză Bavaria Blue Bergader
- Un pachet cosulete foietaj pentru aperitive
- 2-3 linguri dulceață de merișoare (sau cireșe)
- cimbru proaspăt pentru decor
- felii subțiri de bacon
- struguri/ merișoare
Mod de preparare:
1. Într-o tavă mică , am pus coșuletele din foietaj pe care le-am cumpărat gata făcute. Se găsesc în supermarket tot felul de variante care ne pot face viața mai ușoară. Le-am umplut cu bucățele de brie și le-am dat pentru 5 minute la cuptor la 150° C, doar cât să se topească brânza.
2. Între timp am aranjat pe un platou festiv de lemn câteva felii subțiri de bacon și am tăiat o brânză mică Bavaria Blue în triunghiuri ca de pizza. E foarte cremoasă și aromată!
3. Am scos aperitivele de la cuptor și le-am decorat cu dulceață de merișoare și crenguțe de cimbrișor. Ar fi mers la fel de bine și rozmarinul.
4. Am completat platoul cu merișoare proaspete și struguri.
Poftă bună și Sărbători fericite!