Salvează rețeta de budincă de cozonac cu mere caramelizate! Am făcut babka și am și primit cozonaci de la părinți și bunici. Am mai dăruit, dar tot au rămas suficienți cât să nu-i putem mânca. Pentru că nu mâncăm mai mult decât de obicei. Așa că azi am făcut budinca de cozonac cu mere caramelizate. Un deliciu!
Iar mâine vă spun ce să faceți cu resturile de prăjituri, marginile de la blaturi, fursecuri pe care nu le mai mănâncă nimeni dar sunt perfect bune. Rămâneți pe aproape!
Ingrediente pentru budinca de cozonac:
- 6-7 felii de cozonac
- 3 ouă
- 500 ml lapte
- 2 linguri de zahăr
- 10 g unt pentru uns tava
Ingrediente pentru merele caramelizate:
- 3 mere mari
- 2 linguri de zahăr
- 20 g unt (se poate înlocui cu ulei obișnuit)
- 1 linguriță scorțișoară
Mod de preparare budinca de cozonac cu mere caramelizate:
1. Am tăiat cozonacul cuburi mari, si l-am pus într-o tavă unsă cu unt.
Într-o tigaie, am rumenit în unt 3 mere tăiate cubulețe. Am adăugat 2 linguri de zahăr și o linguriță de scorțișoară.
2. Am mixat ouăle cu 2 linguri de zahăr și laptele. Am turnat compoziția peste cozonac, în așa fel încât să ajungă peste tot. Deasupra am pus merele caramelizate.
3. Am dat budinca de cozonac la cuptor la 180°C pentru 20 de minute.
4. Se servește caldă sau rece de la frigider. Merge bine cu înghețată de vanilie!
Ca idee alternativă, merele se poate înlocui cu banane. Se pot adăuga și stafide hidratate în rom, merișoare și orice arome vă plac: vanilie, rom, migdale etc
Dacă v-a plăcut această rețetă, sunt sigur că veți rvea să încercați și Babka cu ciocolată și nucă, un super cozonac însiropat.
Iar Tortul de Turtă dulce e foarte ușor de făcut, foarte gustos și plin de fructe fresh, numai bun pe masa de sărbători!
Poftă bună!