
Broccoli la cuptor cu cartofi și brânză! Cea mai bună budincă de broccoli, cu ce aveți prin frigider! E foarte la îndemână să faceți rețeta asta dacă aveți prin frigider leftovers de piure de cartofi, niște brânzeturi și bineînțeles un broccoli. Se poate face și cu conopidă. Sau se poate face cu broccoli și conopidă, chiar și dacă le aveți congelate. Eu vă spun ce am pus eu în budincă, dar voi mai puteți îmbunătăți rețeta cu ce vi se pare că se potrivește: poate niște șuncă , sau bucățele de piept de pui, cubulețe de ceddar sau telemea… ce aveți prin frigider.
Rețeta video Broccoli la cuptor cu cartofi și brânză
Ingrediente
1 broccoli
4 linguri piure de cartofi
4-5 linguri smântână
3 ouă
2 linguri amidon de porumb
5 linguri brânză de vaci
cașcaval ras
Sare, piper

Mod de preparare
- Am fiert broccoli în apă cu sare. E gata când furculița trece ușor prin el.
- Între timp am amestecat cartofii piure cu brânză de vaci, ouăle și amidonul de porumb. Dacă nu aveți amidon se poate pune făină. Am condimentat cu sare și piper.
- La final am adăugat broccoli fiert și scurs bine de apă. Am amestecat ușor să nu se zdrobească prea tare.
- Am uns o tavă de sticlă termorezistentă cu puțin unt. Am turnat compoziția și deasupra am presărat cașcaval ras.
- Am uns o tavă de sticlă termorezistentă cu puțin unt. Am turnat compoziția și deasupra am presărat cașcaval ras.
- Am servit cu iaurt grecesc deasupra. Sau cu extra smântână!

Dacă ți-a plăcut această rețetă, încercă și Tocănița de ciuperci de post.
Iar dacă își plac rețetele la cuptor, sunt sigur că vei aprecia și Rața la cuptor cu cartofi dulci și portocale













