Gulaș de pui cu cartofi la ceaun

Una din plăcerile gătitului afară e mâncarea făcută la ceaun. Cu cât ceaunul este de mai bună calitate cu atât mâncarea iese mai bună. Am testat ceaunul de fontă de la Petromax si am făcut un gulaș de pui cu cartofi minunat.

Focul nu l-am făcut direct pe pământ ci pe unul din discurile de oțel de la Petromax, pe care pot să îl mut unde vreau în curte. E foarte practic. Iar ceaunul se poate așeza direct în jar pentru că este prevăzut cu niște piciorușe care îi oferă stabilitate. Este o metodă foarte bună de a nu folosi foarte multe lemne sau cărbuni, focul fiind practic chiar sub ceaun. Fonta este un material extraordinar, care reține căldura și o distribuie uniform pe toată suprafața vasului.

Rețeta Video Gulaș de pui cu cartofi la ceaun

Ingrediente:

  • 1 kg ciocănele de pui
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei
  • 1 morcov
  • boia de ardei dulce
  • sare, piper
  • 1 kg cartofi
  • puțin ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

1. Am pregătit jarul pe discul de la Petromax apoi am așezat ceaunul direct în jar.

2. Am călit ceapa, ardeiul și morcovul tăiate mărunt în puțin ulei de floarea soarelui cu puțină sare.

3. Am adăugat apoi copănelele de pui și am condimentat cu piper și boia dulce. Am adăugat apă și am lăsat totul la fiert aproximativ 15 minute sub capac

4. Am adăugat cartofii și 2 frunze de dafin. Am mai lăsat totul la fiert până când cartofii s-au gătit perfect.

5. Am servit imediat cu frunze proaspete de pătrunjel!

Poftă bună!

Vezi și 4 metode de gătit pe foc, outdoor!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*