Breakfast panini și Caramel Latte

panini si latte

Noi ne răsfățăm mereu la micul dejun cu tot felul de bunătăți pe care le preparăm foarte, foarte simplu. De exemplu, acest panini cu dovlecei, ouă cu gălbenuș moale și brânză ceddar a fost super delicios alături de un Caramel Latte cu spumă densă și cremoasă. Iar prepararea a durat puțin peste 10 minute.

Cum facem asta? Simplu de tot! Cu Sandwich Maker Panini DuraCeramic și cu Espressorul Prima Latte, ambele de la Breville. Trebuie să vă spun că espressorul acesta e la noi de aproximativ 5 ani și funcționează încă perfect. Despre Sandwich Maker pot să vă spun că a fost o achiziție foarte inspirată. E foarte ușor de folosit, iar stratul de DuraCeramic îl face extrem de ușor de curățat. E nevoie doar să îl ștergi cu un șervețel și gata. Nu se lipește de el nici măcar brânza. Are mai multe trepte de temperatură și un sistem care poate regla foarte ușor grosimea sandwich-ului. Se poate folosi pentru preparat sandwich-uri calde, omlete, ouă ochiuri, legume și orice vă mai place la micul dejun.

Am și un cod de reducere pentru voi, valabil între 8-15 februarie la Prima Latte Silver si oricare dintre cele 3 modele de panini makers de pe site-ul Breville . Doar trebuie să adăugați codul Micdejun10 în coșul de cumpărături și veți avea 10% extra reducere!

Ingrediente pentru panini:

  • 1 lipie sau chiflă
  • 2 ouă
  • 1 dovlecel mic
  • 4-5 felii de șuncă presată
  • 4 felii brânză ceddar
  • sare, piper
  • mix de salată
  • unt
  • sare, piper

Ingrediente pentru Caramel Latte

  • o măsură cafea
  • 200 ml lapte
  • 20 ml sirop de caramel

Mod de preparare:

1. Am încins Panini Maker-ul și l-am uns cu puțin unt în care am prăjit feliile de dovlecei cu puțină sare și piper, un minut pe fiecare parte.

2. După ce am terminat cu dovlecelul, am pus în locul lui două ouă pe care le-am lăsat să se prăjească 2-3 minute, cât să rămână cu gălbenușul moale. Le-am condimentat și pe ele cu puțină sare și piper.

3. Între timp, am tăiat lipia pe orizontală și am uns-o cu unt. Am adăugat 2 felii de ceddar, apoi dovleceii prăjiți. Deasupra lor am pus felii de șuncă, iar apoi am adăugat și ouăle ochiuri pe care le-am acoperit cu încă 2 felii de brânză ceddar. Am mai adăugat frunze de salată și felii de ardei roșu.

4. Am pus sandwich-ul în aparat și l-am presat ușor, pe treapta a 3-a de grosime. L-am lăsat la temperatură medie aproximativ 3-4 minute.

5. Între timp am pregătit un latte delicios cu sirop de caramel. Am turnat în cană siropul de caramel, am pus cafea în filtru și lapte în recipientul pentru spumare apoi doar am apăsat pe butonul pentru un latte mic. Și gata! Atât de simplu!

6. Între timp, sandwich-ul s-a copt și e delicios! Brânza s-a topit , iar gălbenușul ouălor a rămas moale. L-am împărțit, eu alături de un espresso scurt, ea alături de acest Caramel Latte cu spumă densă și cremoasă.

Poftă bună!

Breakfast panini și Caramel Latte

Recipe by Cristian Borod
0.0 from 0 votes
Course: GustăriCuisine: InternationalăDifficulty: Ușor
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

5

minutes
Calories

300

kcal

Panini cu dovlecei, ouă cu gălbenuș moale și brânză ceddar și Caramel Latte cu spumă densă și cremoasă

Cook Mode

Păstrează deschis ecranul device-ului tău

Ingrediente pentru panini

  • 1 buc lipie

  • 2 buc ouă

  • 1 buc dovlecel mic

  • 5 felii șuncă presată

  • sare

  • piper

  • mix de salată

  • unt

  • INGREDIENTE PENTRU CARAMEL LATTE
  • 1 măsură cafea măcinată

  • 200 ml lapte 3,5

  • 20 ml sirop caramel pentru cafea

Mod de preparare

  • Am încins Panini Maker-ul și l-am uns cu puțin unt în care am prăjit feliile de dovlecei cu puțină sare și piper, un minut pe fiecare parte.
  • După ce am terminat cu dovlecelul, am pus în locul lui două ouă pe care le-am lăsat să se prăjească 2-3 minute, cât să rămână cu gălbenușul moale. Le-am condimentat și pe ele cu puțină sare și piper.
  • Între timp, am tăiat lipia pe orizontală și am uns-o cu unt. Am adăugat 2 felii de ceddar, apoi dovleceii prăjiți. Deasupra lor am pus felii de șuncă, iar apoi am adăugat și ouăle ochiuri pe care le-am acoperit cu încă 2 felii de brânză ceddar. Am mai adăugat frunze de salată și felii de ardei roșu.
  • Am pus sandwich-ul în aparat și l-am presat ușor, pe treapta a 3-a de grosime. L-am lăsat la temperatură medie aproximativ 3-4 minute.
  • Între timp am pregătit un latte delicios cu sirop de caramel. Am turnat în cană siropul de caramel, am pus cafea în filtru și lapte în recipientul pentru spumare apoi doar am apăsat pe butonul pentru un latte mic. Și gata! Atât de simplu!
  • Între timp, sandwich-ul s-a copt și e delicios! Brânza s-a topit , iar gălbenușul ouălor a rămas moale. L-am împărțit, eu alături de un espresso scurt, ea alături de acest Caramel Latte cu spumă densă și cremoasă.

Ai încercat această rețetă?

Tag @bucatarmaniac pe Instagram

Ți-a plăcut această rețetă?

Urmărește @bucatarmaniac on Pinterest

Ți-a plăcut această rețetă?

Follow us on Facebook

Și vafele cu dovlecei și feta pot fi o idee supe delicioasă pentru micul dejun.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*