Pui cu salvie în bere

Pui cu salvie în bere. Bun. Foarte bun. Și foarte ușor de făcut. În loc să faceți doar pulpe de pui la tigaie, le puteți prepara așa, mai altfel. Sunt foarte gustoase, iar berea nu se va simți la final absolut deloc, în schimb carnea va fi foarte moale și fragedă.

Am văzut că vă plac mult retetele needitate pe care le postez in stories pe Instagram. Am hotărât să le pun și aici, ca să nu pierdeți nimic din ceea ce gătesc. Le-am numit retete din bucătăria de acasă, pentru că nu sunt filmate în studio, și nu sunt editate

Ingrediente

  • 6 pulpe de pui dezosate
  • 6 felii de bacon
  • frunze de salvie
  • 20 g unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100 ml bere

Mod de preparare pui cu salvie în bere

  1. Am condimentat fiecare pulpă de pui cu sare și piper apoi am adăugat în interior o felie de afumătură și frunze de salvie. Apoi le-am asigurat cu o scobitoare.
  2. Într-o tigaie am pus unt și ulei de măsline, am adăugat berea si am pus capacul. Le-am lăsat să fiarbă la foc mic aproximativ 10 minute.
  3. După aproximativ 10 minute am întors pulpele pe partea cealaltă și le-am mai lăsat 5 minute.
  4. Apoi am îndepărtat capacul, am m mai adăugat câteva frunze de salvie în tigaie și am lăsat să se evapore tot lichidul din tigaie, până când pulpele s-au rumenit frumos, pe toate părțile.
  5. Între timp am pregătit și cartofi prăjiți în airfryer. Le-am servit împreună! Merge bine și o salată de crudități.

Poftă bună!

Pui cu salvie în bere

Recipe by Cristian Borod
5.0 from 1 vote
Course: PrincipalCuisine: InternaționalăDifficulty: mediu
Servings

6

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

30

minutes
Calories

223

kcal

Pulpe de pui la tigaie cu salvie și bere

Cook Mode

Păstrează deschis ecranul device-ului tău

Ingrediente

  • 6 buc pulpe de pui dezosate

  • 6 buc bacon

  • frunze de salvie

  • 30 g unt

  • 2 linguri ulei de măsline

  • 100 ml bere

Mod de preparare

  • Am condimentat fiecare pulpă de pui cu sare și piper apoi am adăugat în interior o felie de afumătură și frunze de salvie. Apoi le-am asigurat cu o scobitoare.
  • Într-o tigaie am pus unt și ulei de măsline, am adăugat berea si am pus capacul. Le-am lăsat să fiarbă la foc mic aproximativ 10 minute.
  • După aproximativ 10 minute am întors pulpele pe partea cealaltă și le-am mai lăsat 5 minute.
  • Apoi am îndepărtat capacul, am m mai adăugat câteva frunze de salvie în tigaie și am lăsat să se evapore tot lichidul din tigaie, până când pulpele s-au rumenit frumos, pe toate părțile.
  • Între timp am pregătit și cartofi prăjiți în airfryer. Le-am servit împreună! Merge bine și o salată de crudități.

Rețeta video

Tips & Tricks

  • se poate face și cu piept de pui

Ai încercat această rețetă?

Tag @bucatarmaniac pe Instagram

Ți-a plăcut această rețetă?

Urmărește @bucatarmaniac on Pinterest

Ți-a plăcut această rețetă?

Follow us on Facebook

Crocante, perfect condimentate la exterior, cu carne moale și suculentă în interior, aceste pulpe de pui la cuptor cu morcovi copți vor fi pe placul tuturor! Sunt foarte ușor de făcut iar garnitura de morcovi copți se potrivește perfect. Vezi rețeta AICI .

pui cu salvie

Rața gătită încet, la cuptor în oala de fontă este cea mai grozavă friptură pe care am făcut-o anul acesta. Am adăugat și cartofi dulci, morcovi și portocale care s-au copt perfect în grăsimea lăsată de rață. Trebuie să încercați neapărat! E foarte simplu de făcut. Găsiți rețeta AICI

2 Comments

  1. Unde se gasesc frunzele de salvie? Multumesc anticipat pentru raspuns.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*