Pulpe de pui la cuptor cu morcovi copți

Crocante, perfect condimentate la exterior, cu carne moale și suculentă în interior, aceste pulpe de pui la cuptor vor fi pe placul tuturor! Sunt foarte ușor de făcut iar garnitura de morcovi copți se potrivește perfect.
Pulpele de pui Libertan, Special Craft Edition de la Transavia sunt noua mea descoperire. Un pui gustos, crescut lent în aer liber, timp de 63 de zile, hrănit cu grijă și responsabilitate, într-un mediu natural și protejat.
Dar iată rețeta video pas cu pas:

Ingrediente:
2 pulpe de pui crescut lent Libertan
500 g morcovi baby (congelați sau proaspeți)
1 lămâie
1 linguriță boabe de muștar
sare, piper
fulgi de ardei iute
ulei de măsline
cimbru proaspăt

Într-un vas ceramic sau tavă așezăm morcovii și îi stropim cu ulei de măsline. Presărăm apoi sare, piper, boabele de muștar și câteva crenguțe de cimbru. Deasupra stoarcem zeama de la jumătate de lămâie.

Așezăm pulpele de pui peste morcovi. Le condimentăm cu sare, piper și fulgi de ardei iute. Așezăm deasupra lor câteva felii subțiri de lămâie.

Acoperim totul cu folie de aluminiu pe care o perforăm din loc în loc cu cuțitul.

Dăm totul la cuptor la 160°C pentru 1 oră și jumătate. Grăsimea pulpelor se va scurge peste morcovi, care se vor coace și vor avea un gust delicios.

După acest timp, îndepărtăm folia și mai lăsăm pulpele la cuptor încă 15 minute la 200°C, ca să obținem o piele crocantă și rumenă.
Poftă bună!

Pulpe de pui la cuptor cu morcovi copți

5 from 1 vote
Recipe by Cristian Borod Course: principalCuisine: internatioanalaDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

1

hour 

30

minutes
Calorii

168

cal

Pulpe de pui crescut lent coapte încet la cuptor

Cook Mode

Păstrează deschis ecranul device-ului tău

Ingrediente

  • 2 buc 2 pulpe de pui crescut lent Libertan

  • 500 g 500 morcovi baby (congelați sau proaspeți)

  • 1 l 1 lămâie

  • 1 linguriță 1 boabe de muștar

  • sare, piper

  • fulgi de ardei iute

  • ulei de măsline

  • cimbru proaspăt

Mod de preparare

  • Într-un vas ceramic sau tavă așezăm morcovii și îi stropim cu ulei de măsline. Presărăm apoi sare, piper, boabele de muștar și câteva crenguțe de cimbru. Deasupra stoarcem zeama de la jumătate de lămâie.
  • Așezăm pulpele de pui peste morcovi. Le condimentăm cu sare, piper și fulgi de ardei iute. Așezăm deasupra lor câteva felii subțiri de lămâie.
  • Acoperim totul cu folie de aluminiu pe care o perforăm din loc în loc cu cuțitul.
  • Dăm totul la cuptor la 160°C pentru 1 oră și jumătate. Grăsimea pulpelor se va scurge peste morcovi, care se vor coace și vor avea un gust delicios.
  • După acest timp, îndepărtăm folia și mai lăsăm pulpele la cuptor încă 15 minute la 200°C, ca să obținem o piele crocantă și rumenă.

Rețeta video

Tips & Tricks

  • Morcovii pot fi inlocuiți cu cartofi sau orice alte legumne vă plac.

Ai încercat această rețetă?

Tag @bucatarmaniac pe Instagram

Ți-a plăcut această rețetă?

Urmărește @bucatarmaniac on Pinterest

Ți-a plăcut această rețetă?

Follow us on Facebook

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*