
Cartofi zdrobiți cu parmezan pui la tigaie e ceva ce am făcut azi rapid și fără prea multe pregătiri. Mi-am propus ca în perioada următoare să vă arăt mai multe idei de mâncare cu “ce este prin frigider”, nu neapărat de la zero ci și pornind de la mâncare rămasă de la alte mese, în așa fel încât să nu aruncăm aproape nimic.
Azi am avut ocazia să fac asta, deși aveam altceva în plan, pentru că aseară am copt niște cartofi care deja stăteau de prea mult timp în cămară. Aseară i-am mâncat așa simpli , copți, cu unt, mujdei și fulgi de sare. Iar din restul am făcut azi cartofi zdrobiți cu parmezan și pulpe de dezosate la tigaie.
Ingrediente:
- cartofi copți sau fierți in coajă
- unt
- parmezan ras
- pulpe de pui dezosate
- sare
- puțin ulei de măsline
- roșii (opțional)
Mod de preparare cartofi zdrobiți cu parmezan la tigaie
1. Am curățat cartofii și i-am zdrobit cu o furculiță pe hârtie de copt. Se pot lăsa și cu coajă dacă vă place. Ai mei nu ai fost foarte proaspeți.
2. Am presărat sare, am pus puțin unt pe fiecare cartof, apoi am ras parmezan deasupra. Poate că ar fi mers și niște usturoi.
3. Am dat cartofii la cuptor la 180°C pentru aproximativ 15 minute.
4. Într-o tigaie am încins puțin ulei de măsline în care am prăjit pa foc mic 4 pulpe de pui dezosate. Le-am întors de câteva ori de pe o parte pe alta, până s-au rumenit frumos. Am pus doar sare, dar se pot condimenta cum vă place. E util să folosiți un capac din acela cu sită antistropire, la faza aceasta.
5. Am servit pulpele de pui prăjite cu cartofii zdrobiți și felii de roșii. Asta a fost prânzul de azi.
Mai facem?
Încearcă și cel mai bun tort de morcovi pe care l-am mâncat vreodată sau Pui întreg cu usturoi și lămâie










