Pui întreg cu usturoi și lămâie la Crock Pot 7,5 l Digital

Vă povesteam că am testat slow-cooker-ul  7,5 l de la Crock-Pot. Îmi place mult pentru că este foarte încăpător. Pot să fac în el bulion, zacuscă, gem, multe sarmale sau fripturi pentru mai multe persoane. De exemplu, am făcut acest pui de 2 kilograme cu tot cu garnitura de cartofi și s-au gătit absolut perfect. Carnea a rămas moale și suculentă, iar eu am avut timp să filmez și alte rețete între timp.

Ingrediente:
Un pui întreg- aprox 2 kg (crescut lent)
5-6 cartofi
4 căpățâni de usturoi
1 lămâie
sare, piper
puțin ulei de măsline
100 ml apă

Mod de preparare:

  1. Curățăm 2 căpățâni de usturoi și le introducem în interiorul puiului, alături de jumătate de lămâie. Adăugăm și sare.
  2. Așezăm puiul în vasul slow-cooker-ului. În jurul lui punem bucăți mari de cartofi și jumătăți de căpățâni de usturoi. Mai adăugăm și 100 de ml de apă. Condimentăm cu sare și piper. Opțional, stropim cu puțin ulei de măsline extravirgin.
  3. Setăm slow-cooker-ul la funcția high pentru 3 ore. La final, dacă doriți o piele crocantă și rumenă, puiul se poate da la cuptor la 200° C pentru 20 de minute. Vasul slow-cooker-ului este rezistent la temperaturi mari și se poate introduce fără probleme la cuptor.

Când puiul este rumen, se poate servi imediat, alături de garnitura de cartofi!

Poftă bună!

2 Comments

  1. Buna seara, acest vas de 7,5 se poate baga si la cuptorul electric?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*