
Aperitiv rapid cu șuncă și cașcaval sau gustări simple și super-rapide cu foietaj, bacon și cașcaval. Sunt perfecte oricând, nu doar de sărbători. Dar vă avertizez că sunt atât de gustoase încât nu poți mânca doar unul. Am scris mai jos rețeta dar aveți si rețeta video pas cu pas.
Aperitivele sunt preferatele tuturor atunci când vine vorba de petreceri iar Anul Nou este cel mai bun moment să încercăm unele deosebite și delicioase.
Rețeta video aperitiv rapid cu șuncă și cașcaval
Ingrediente
- 400 g aluat foietaj
- 150 g bacon
- 100 g cașcaval ras
- 1 ou
- puțină sare
- semințe de susan
Mod de preparare
- Pentru acest aperitiv am pudrat puțină făină pe aluatul de foietaj gata întins din comerț și l-am tăiat în jumătate, pe lungime.
- Am așezat felii de bacon și cașcaval ras, pe toată suprafața ambelor bucăți de aluat. (vezi video)
- Am rulat separat fiecare bucată de aluat, tot pe lungime. Am obținut astfel 2 rulouri lungi din aluat cu șuncă și cașcaval, pe care apoi le-am porționat in bucăți mai mici. Am uns fiecare bucată cu ou bătut și deasupra am presărat susan și puțină sare.
- Am copt aperitivele pe hârtie de copt 25 de minute la 180°C cu ventilație.
Dacă sunteți în căutare de idei pentru aperitive festive vă recomand și acest mix delicios, foarte ușor e făcut și foarte aspectuos.
Un alt aperitiv foarte îndrăgit de toată lumea la petreceri, este doboșul aperitiv cu șuncă și cașcaval. Se prepară foarte ușor, iar pentru a lipi feliile între ele, puteți folosi unt sau cremă de brânză. Bucățelele se pot tăia în ce forme doriți și se pot înțepa cu scobitori decorative. Click aici pentru reteta video.
E simplu să așezăm toate bunătățile acestea pe platou alături de măsline, ridichi, roșii cherry sau brânzeturi și le servim alături de vin , cocktailuri sau șampanie!
Vă dorim Sărbători minunate și delicioase!












Multumesc pentru ideile geniale.Sarbatori frumoase!