Carne de vită cu legume și orzo

Carne de cita cu legume și orzo
Vită cu legume și orzo

Giouvetsi sau Youvetsi, este o rețetă grecească foarte gustoasă din carne de vită (se poate face și din carne de miel sau pui), cu legume și un delicios sos de roșii, servită cu paste tip orzo. Giouvetsi se fierbe muuuult, pană când carnea cade de pe os, la foc foarte mic. Vă puteți imagina cât de moale și gustoasă devine carnea și cât de delicios este sosul. Cel mai simplu este să o faci la slow cooker la temperatură mică pentru că nu este nevoie să o supraveghezi.

Pentru că de data aceasta am făcut o cantitate mai mare, am făcut-o în slow cooker-ul Crock- Pot cu capacitatea extra-mare de 7.5l. Apropo, a început deja Black-Friday și la Crock-Pot și au prețuri wow la slow-cooker-ul acesta dar și la celelate produse. 

Vasul de ceramică termică ajută la omogenizarea temperaturii de gătire, făcând ca aromele să se întrepătrundă perfect. Este detașabil și în plus poate fi utilizat separat și în cuptor. Capacul din sticlă termorezistentă poate fi folosit inclusiv în cuptor, ideal pentru a vedea în orice moment evoluția rețetei pe care o gătești. Capacul este ușor de curățat, chiar și în mașina de spălat vase.  Cu ajutorul butoanelor selectezi programele de gătire și reglezi durata și temperatura. Mai mult, cronometrul digital îți permite să setezi timpul de gătit de la 30 minute la 20 de ore.  Consumul de energie se apropie de consumul unui bec: între 75 și 150W pentru modul de gătire Low și între 150 și 220W pentru modul de gătire High. Așadar, aparatul este sigur și eficient din punct de vedere al sursei electrice. 

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vită
  • 250 g paste orzo
  • 1 ardei sau gogoșar
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • 400 ml roșii pasate
  • 1 linguriță boabe de piper
  • 1 linguriță boabe de ienibahar
  • 1 frunză de dafin
  • 1/2 linguriță amestec de allspice și scorțișoară
  • sare
  • 100 ml apă
  • 4-5 linguri ulei de măsline

Mod de preparare Carne de vită cu legume și orzo

  1. Am tăiat ceapa bucăți mari, morcovii curățați, rondele, cățeii de usturoi i-am zdrobit iar ardeiul l-am tăiat cubulețe.
  2. Am așezat în slow-cooker legumele și carnea în straturi. Carnea a rămas în bucăți mari, așa cum am cumpărat-o, cu tot cu os. Osul îi va da gust și mai bun, dar nu e obligatoriu să-l adăugați.
  3. Am condimentat cu sare, piper, boabe de ienibahar, frunza de dafin și allspice amestecat cu scorțișoară, în așa fel încât să ajungă peste tot.
  4. Am adăugat roșiile pasate, jumătate de pahar cu apă și am mai stropit totul cu ulei de măsline extravirgin.
  5. Am setat slow cooker-ul la temperatură High timp de 6 ore.
  6. La final am scos carnea, pentru că era deja foarte moale, iar în sosul rămas am amestecat pastele orzo. Am mai lăsat totul la fiert încă jumătate de oră. Servim imediat.. deasupra se poate presăra brânză feta sau parmezan.

Poftă bună!

Încearcă și cel mai bun tort de morcovi pe care l-am mâncat vreodată sau Pui întreg cu usturoi și lămâie 

Carne de vită cu legume și orzo

Recipe by Cristian Borod
5.0 from 1 vote
Course: Carne de vita, Rețete la slowcooker, VideoCuisine: greceascăDifficulty: usor
Porții

10

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

6

hours 
Calorii

315

cal

Giouvetsi sau Youvetsi, este o rețetă grecească foarte gustoasă din carne de vită , cu legume și un delicios sos de roșii, servită cu paste tip orzo.

Cook Mode

Păstrează deschis ecranul device-ului tău

Ingrediente

  • 1 kg carne de vită

  • 250 g paste orzo

  • 1 buc ardei sau gogoșar

  • 3 buc morcovi

  • 2 buc ceapă

  • 2 buc căței de usturoi

  • 400 ml roșii pasate

  • 1 linguriță boabe de piper

  • 1 linguriță boabe de ienibahar

  • 1 frunză dafin

  • 1/2 linguriță amestec de allspice și scorțișoară

  • sare

  • 100 ml apă

  • 4-5 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

  • Am tăiat ceapa bucăți mari, morcovii curățați, rondele, cățeii de usturoi i-am zdrobit iar ardeiul l-am tăiat cubulețe.
  • Am așezat în slow-cooker legumele și carnea în straturi. Carnea a rămas în bucăți mari, așa cum am cumpărat-o, cu tot cu os. Osul îi va da gust și mai bun, dar nu e obligatoriu să-l adăugați.
  • Am condimentat cu sare, piper, boabe de ienibahar, frunza de dafin și allspice amestecat cu scorțișoară, în așa fel încât să ajungă peste tot.
  • Am adăugat roșiile pasate, jumătate de pahar cu apă și am mai stropit totul cu ulei de măsline extravirgin.
  • Am setat slow cooker-ul la temperatură High timp de 6 ore.
  • La final am scos carnea, pentru că era deja foarte moale, iar în sosul rămas am amestecat pastele orzo. Am mai lăsat totul la fiert încă jumătate de oră. Servim imediat.. deasupra se poate presăra brânză feta sau parmezan.

Rețeta video

Tips & Tricks

  • Giouvetsi se poate face și din carne de miel sau pui

Ai încercat această rețetă?

Tag @bucatarmaniac pe Instagram

Ți-a plăcut această rețetă?

Urmărește @bucatarmaniac on Pinterest

Ți-a plăcut această rețetă?

Follow us on Facebook

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*