Pastele Alfredo cu sos cremos de smântână și piept de pui sunt foarte simplu de făcut. Varianta la slow cooker este și mai ușoară pentru că vom face totul într-o singură oală. Nu va trebui să fierbem pastele separat, sau să pregătim carnea și sosul separat.
Ați putea crede că pastele la slow cooker nu sunt o idee bună pentru că vor fi prea fierte și prea moi, dar am încercat mai multe variante și cea mai bună idee a fost să adaug pastele la final. Au ieșit perfecte!
Eu am pregătit totul la multicookerul meu 5 în 1 de la Crock-Pot. Are 5 moduri presetate pentru gătire: la abur, rumenire, coacere, gătire lentă, brown/saute. Iar vasul de 5, 6 litri este super încăpător, ceea ce este perfect pentru că pot găti piese mari de carne sau cantități mai mari de mâncare ca și aceste paste!
Ingrediente:
- 600 g piept de pui
- 500 g paste penne
- 1 litru supă de pui
- 700 ml smântână pentru gătit
- 100 g parmezan ras
- sare, piper
- usturoi granulat
- frunze de pătrunjel (opțional)
Mod de preparare:
1. Asezonăm carnea cu sare și piper și o prăjim direct în multicooker, pe setarea Bown/Saute pentru 3 minute pe fiecare parte.
2. Când pieptul de pui este deja rumen pe ambele părți, punem capacul și setăm multicookerul pe Coacere, la 175°C pentru 15 minute.
3. Pieptul de pui este gata și putem să îl scoatem pe o farfurie. Eu am preferat să îl adaug peste paste doar la final, pentru ca bucățile de carne să rămână frumoase și întregi, dar dacă vreți îl puteți tăia felii și adăuga de pe acum înapoi în oală.
4. Adăugăm supa de pui , smântâna, parmezanul, sare, piper și o linguriță de usturoi granulat și amestecăm. Apoi punem pastele și amestecăm ușor, în așa fel încât sosul să le acopere în întregime. Este ideal să folosim paste de bună calitate.
5. Programăm setarea slow cooking pentru 30 de minute, temperatura HIGH. Pentru că e posibil să aveți altă variantă de slow-cooker și fiecare aparat poate fi diferit, este bine să gustați pastele după primele 20 de minute, ca să nu se fiarbă prea mult. Ori să mai adăugați 5-10 minute și poate încă 50-100 ml de supă de pui fierbinte sau apă fierbinte în caz că este nevoie.
6. Când pastele sunt gata, adăugăm carnea tăiată felii (dacă nu ați adăugat-o deja la pasul 4) și servim cu pătrunjel verde tocat mărunt!
Poftă bună!
Poate iți place si rețeta de Ciulama de pui la slowcooker.
Hi there, its pleasant piece of writing regarding media print, we all know media is a enormous source of information.