
Supa cremă de legume cu multă smântână și ciuperci este rețeta cu care am răspuns la provocarea Meggle de a găti ceva simplu dar super-gustos pentru #MeniulMeggle
Care e secretul meu? Îmi place să pun multă smântână, pentru că supa devine mai cremoasă, are un gust mai bogat și e mai savuroasă. Smântâna pentru gătit Meggle face diferența dintre o supă banală și una cu adevărat gustoasă.
Rețeta video se supă crema de legume cu multă smântână și ciuperci:
Ingrediente:
300 ml Meggle smântână pentru gătit
1 ceapă
2 morcovi
2 cartofi mari
1 păstârnac
1/2 țelină
1 ardei gras
3-5 buchețele de conopidă
7-8 ciuperci proaspete
sare, piper
1, 5 l apă
Mod de preparare:
- Curățăm și spălăm bine toate legumele, apoi le punem la fiert în 1,5 litri de apă, cu sare și piper, pentru aproximativ 35 de minute sau până când legumele devin moi.
- Când legumele sunt fierte, scurgem într-un vas separat jumătate din supa în care au fiert. Apoi le mixăm foarte bine cu blenderul, până când obținem o cremă fină. La nevoie mai adăugăm câte puțină supă, până obținem consistența dorită.
- Adăugăm smântâna și mixăm în continuare. Condimentăm după gust cu sare și piper, dacă mai este nevoie.
- Tăiem ciupercile felii, apoi le prîjim în puțin ulei de măsline sau puțin unt, doar cât să se rumenească, pe ambele părți.
- Servim supa- cremă cu extra-smântână și multe ciuperci!
Poftă bună!
Dacă v-a plăcut supa cremă de legume, sunt sigur că veți aprecia și chifteluțele la cuptor .
Nu uitați că vă aștept pe Instagram cu rețete noi în fiecare zi. cu tips & tricks despre curățenie în bucătărie și cu detalii din spatele rețetelor filmate pe care le vedeți aici pe blog!