Supa cremă de legume cu smântână și ciuperci

Supa cremă de legume cu multă smântână și ciuperci este rețeta cu care am răspuns la provocarea Meggle de a găti ceva simplu dar super-gustos pentru  #MeniulMeggle

Care e secretul meu? Îmi place să pun multă smântână, pentru că supa devine mai cremoasă, are un gust mai bogat și e mai savuroasă. Smântâna pentru gătit Meggle face diferența dintre o supă banală și una cu adevărat gustoasă. 

Rețeta video se supă crema de legume cu multă smântână și ciuperci:

Ingrediente:

300 ml Meggle smântână pentru gătit
1 ceapă
2 morcovi
2 cartofi mari
1 păstârnac
1/2 țelină
1 ardei gras
3-5 buchețele de conopidă
7-8 ciuperci proaspete
sare, piper
1, 5 l apă

Mod de preparare:

  1. Curățăm și spălăm bine toate legumele, apoi le punem la fiert în 1,5 litri de apă, cu sare și piper, pentru aproximativ 35 de minute sau până când legumele devin moi.
  2. Când legumele sunt fierte, scurgem într-un vas separat jumătate din supa în care au fiert. Apoi le mixăm foarte bine cu blenderul, până când obținem o cremă fină. La nevoie mai adăugăm câte puțină supă, până obținem consistența dorită.
  3. Adăugăm smântâna și mixăm în continuare. Condimentăm după gust cu sare și piper, dacă mai este nevoie.
  4. Tăiem ciupercile felii, apoi le prîjim în puțin ulei de măsline sau puțin unt, doar cât să se rumenească, pe ambele părți.
  5. Servim supa- cremă cu extra-smântână și multe ciuperci!

Poftă bună!

Supa cremă de legume cu smântână și ciuperci

Recipe by Cristian Borod
5.0 from 1 vote
Course: Supe, ciorbeCuisine: internationalaDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

35

minutes

Îmi place să pun multă smântână, pentru că supa devine mai cremoasă, are un gust mai bogat și e mai savuroasă.

Cook Mode

Păstrează deschis ecranul device-ului tău

Ingrediente

  • 300 ml Meggle smântână pentru gătit

  • 1 ceapă

  • 2 morcovi

  • 2 cartofi mari

  • 1 păstârnac

  • 1/2 țelină

  • 1 ardei gras

  • 5 buchețele de conopidă

  • 7 ciuperci proaspete

  • sare, piper

  • 1,5 l apă

Mod de preparare

  • Curățăm și spălăm bine toate legumele, apoi le punem la fiert în 1,5 litri de apă, cu sare și piper, pentru aproximativ 35 de minute sau până când legumele devin moi.
  • Când legumele sunt fierte, scurgem într-un vas separat jumătate din supa în care au fiert. Apoi le mixăm foarte bine cu blenderul, până când obținem o cremă fină. La nevoie mai adăugăm câte puțină supă, până obținem consistența dorită.
  • Adăugăm smântâna și mixăm în continuare. Condimentăm după gust cu sare și piper, dacă mai este nevoie.
  • Tăiem ciupercile felii, apoi le prîjim în puțin ulei de măsline sau puțin unt, doar cât să se rumenească, pe ambele părți.
  • Servim supa- cremă cu extra-smântână și multe ciuperci!

Rețeta video

Tips & Tricks

  • Pentru extra- gust,s e poate adauga smantână și în momentul servirii

Ai încercat această rețetă?

Tag @bucatarmaniac pe Instagram

Ți-a plăcut această rețetă?

Urmărește @bucatarmaniac on Pinterest

Ți-a plăcut această rețetă?

Follow us on Facebook

Dacă v-a plăcut supa cremă de legume, sunt sigur că veți aprecia și chifteluțele la cuptor .

Nu uitați că vă aștept pe Instagram cu rețete noi în fiecare zi. cu tips & tricks despre curățenie în bucătărie și cu detalii din spatele rețetelor filmate pe care le vedeți aici pe blog!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*