Coquelet la cuptor cu ciuperci și cartofi dulci

coquelet - cocosel d e munte la cuptor

Am cumpărat zilele trecute doi cocoșei de munte – coquelet și pentru că ne-a plăacut foarte mult rața cu portocale și cartofi dulci pe care am făcut-o săptămâna trecuta, am hotărât să îi prepar asemănător.

De data aceasta, însă, în loc de portocale, am pus lămâie și am adăugat ciuperci. De fapt am adăugat cam toate resturile de ingrediente pe care le-am avut. Nu-mi place să arunc mâncarea și încerc să folosesc cât mai mult din ce cumpăr. Așadar pe lângă cei doi coquelet am mai pus un cartof mare, dulce, 2 morcovi mari, jumătate de ardei și 6-7 ciuperci care deja erau cam triste.

Am stropit totul cu ulei de măsline. Știu că mă repet, dar țin neapărat să menționez de fiecare dată că uleiul de măsline extravirgin nu este toxic dacă gătim cu el. E foarte gustos și are o aromă incredibilă!

Am condimentat simplu, cu sare, piper și usturoi granulat, am adăugat și jumătate de pahar de apă, apoi am dat totul la cuptor în oala de fontă, pentru 60 de minute la 200°C cu capac. Am lăsat capacul pentru a permite celor doi coquelet să se coacă încet, în aburi. Apoi am îndepărtat capacul și am mai lăsat friptura încă 30 de minute la 180° C să se rumenească.

Ah, am uitat să vă spun că am pus și felii de lămâie. Dau o aromă proaspătă și minunată!

Iată rețeta video pas cu pas:

Ingrediente:

  • 2 buc coquelet
  • un cartof mare dulce
  • 2 morcovi mari
  • jumătate de ardei
  • 6-7 ciuperci
  • sare, piper
  • usturoi granulat
  • ulei de măsline extravirgin (se poate înlocui cu orice ulei vegetal)
  • jumătate de pahar de apă
  • o lămâie

Mod de preparare:

  1. Se curăță cele două bucăți de coquelet foarte bine. Dacă este nevoie se pârlesc la flacără pentru a se îndepărta resturile de pene și puf.
  2. Într-o oală de fontă am pus bucăți mari de morcov, cartof dulce, ardei și ciuperci. Am stropit totul cu ulei de măsline și apoi am condimentat cu sare și piper.
  3. Am uns cele două bucăți de coquelet cu puțin ulei de măsline, doar cât să se rumenească frumos și să adere condimentele. Am condimentat cu sare și usturoi granulat.
  4. Am pus cocoșeii în oală, peste legume. Am mai adăugat jumătate de pahar de apă și felii de lămâie.
  5. Am dat totul la cuptor, cu capacul pus pentru 60 minute la 200°C, apoi am luat capacul jos, am scăzut temperatura la 180°C și am mai lăsat oala în cuptor încă aproximativ 30 de minute. Coquelet-ii vor deveni aurii și delicioși. În același timp, vom avea și o delicioasă garnitură de legume și ciuperci.

Exact aceeași rețetă se poate folosi și pentru pui obișnuit. Măriți timpul de gătit, dacă puiul este mare. În general se calculează cam o oră pentru fiecare kilogram de carne de pui.

Vă aștept pe instagram și pe youtube unde gătim rețete noi în fiecare zi! Nu toate ajung și aici pe blog.

Mai jos aveți rețeta în varianta printabilă:

Coquelet la cuptor cu ciuperci și cartofi dulci

0 din 0 votes
Rețeta de Cristian Borod Fel: Uncategorized
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minute
Timp gătire

1

ora 

30

minute
Calorii

250

cal

Coquelet – ncocoșei de munte la cuptor cu ciuperci și cartofi dulci

Ingrediente

  • 2 buc coquelet

  • 2 buc morcovi

  • 1 buc cartof dulce

  • 7 buc ciuperci

  • 1 buc ardei gras

  • sare, piper, usturoi granulat

  • ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare

  • Într-o oală de fontă am pus bucăți mari de morcov, cartof dulce, ardei și ciuperci. Am stropit totul cu ulei de măsline și apoi am condimentat cu sare și piper.
  • Am uns cele 2 bucăți de coquelet cu puțin ulei de măsline, doar cât să se rumenească frumos și să adere condimentele. Am condimentat cu sare și usturoi granulat.
  • Am pus cocoșeii în oală, peste legume. Am mai adăugat jumătate de pahar de apă și felii de lămâie.
  • Am dat totul la cuptor, cu capacul pus, pentru 60 minute la 200°C, apoi am luat capacul jos, am scăzut temperatura la 180°C și am mai lăsat oala în cuptor încă aproximativ 30 de minute.

Rețeta video

Tips & Tricks

  • Uleiul de măsline se poate înlocui cu orice ulei vegetal.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*