Carne de porc în untură la borcan- rețeta video

Carnea de porc în untură, sau friptura de porc în untură este foarte gustoasă și se poate păstra timp îndelungat, ca o conservă. De fapt este o metodă de conservare a cărnii foarte des folosită în trecut, când nu existau frigidere.

Desigur, eu am făcut o cantitate mică, doar de poftă. Am păstrat-o pentru scurt timp în frigider. Pe de altă parte, e foarte comod să ai o asemenea friptură la îndemână în frigider, sau în cămară. E ușor de încălzit și ușor de tarnsformat într-o masă completă, iar untura este extrem de gustoasă, întinsă pe pâine prăjită, frecată cu usturoi de exemplu! Îmi place alături de ardei copți!

Carnea de porc în untură este foarte simplu de preparat. Eu am cumpărat untură și am topit-o în tigaie. Am tăiat un kilogram de spată de porc, în bucăți de dimensiuni egale (vezi video), apoi le-am prăjit în untura încinsă, pe toate părțile. Am condimentat doar cu sare și piper.

Am pus capacul și am fiert carnea în untură pentru aproximativ o oră, la foc mic, timp în care am verificat des și am mai întors bucățile, în așa fel încât să se rumenească uniform pe toate părțile.

Rețeta video de carne de porc în untură:

Ingrediente:

 • 7-8 linguri untură
 • 1 kg carne de porc (spată, pulpă, piept)
 • sare
 • piper

Mod de preparare:

 1. Se taie carnea bucăți egale, nu foarte mici (vezi video)

2. Într-o tigaie cu margini înalte se topește untura. Când aceasta este bine încinsă, se adaugă carnea și se întoarce pe toate părțile, pentru a primi o culoare uniformă.

3. Carnea se condimentează cu sare și piper, apoi se pune capacul și se fierbe totul la foc mic, timp de o oră sau până când carnea devine moale și rumenă (în funcție de mărimea și felul bucăților de carne). În tot acest timp, se verifică des, iar bucățile de carne se întorc în așa fel încât să se gătească uniform.

4. Când friptura este gata, se ia de pe foc și se lasă 10 minute să se odihnească și să mai scadă temperatura. Așezăm apoi bucățile de carne într-un borcan de sticlă sau ceramică și turnăm deasupra untura rămasă în tigaie (fără eventualele resturi mai arse din tigaie). Este important ca untura să acopere total carnea, dacă vreți să o păstrați timp mai îndelungat. Este de la sine înțeles că borcanul trebuie să fie foarte curat. Închidem capacul ermetic și lăsăm să se răcească.

Poftă bună

Carne de porc în untură

5 din 1 vote
Rețeta de Cristian Borod Fel: principalBucătărie romaneascaDificultate medie
Porții

6

porții
Timp preparare

5

minute
Timp gătire

1

ora 
Calorii

403

cal

Carne de porc în untură sau friptură de por cîn untură

Ingrediente

 • 1 kg spată porc

 • 8 linguri untură

 • sare

 • piper

Mod de preparare

 • Se taie carnea de porc bucăți egale.
 • Într-o tigaie cu margini înalte se topește untura. Când aceasta este bine încinsă, se adaugă carnea și se întoarce pe tpate părțile, pentru a primi o culoare uniformă.
 • Carnea se condimentează cu sare și piper, apoi se puen capacul și se fierbe totul la foc mic, timp de o oră sau până când carnea devine moale și rumenă (în funcție de mărimea și felul bucăților de carne). În tot acest timp, se verifică des, iar bucățile de carne se întorc în așa fel încât să se gătească uniform.
 • Când friptura este gata, se ia de pe foc și se lasă 10 minute să se odihnească și să mai scadă temperatura. Așezăm apoi bucățile de carne într-un borcan de sticlă sau ceramică și turnăm deasupra untura rămasă în tigaie. Închidem capacul ermetic și lăsăm să se răcească.

Rețeta video

Tips & Tricks

 • Este important ca untura să acopere total carnea, dacă vreți să o păstrați timp mai îndelungat. Este de la sine înțeles că borcanul trebuie să fie foarte curat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*