
Vinete, roșii, ulei de măsline, usturoi și busuioc e tot ce trebuie pentru această minunată veche rețetă napolitană. E incredibil de gustoasă, așa cum numai italienii știu să facă și e foarte, foarte simplu de preparat.
Rețeta originală se prepară în două variante, cu sau fără roșii. Eu am preferat prima variantă și am folosit roșii cherry întregi de la Mutti. Aceste mici roșii foarte gustoase se cultivă undeva în sudul Italiei, nu prea departe de Napoli, de unde provine și rețeta despre care vorbim aici. Mutti are acolo o fabrică care le conservă imediat după ce sunt recoltate. Ele conțin doar roșii și sare.
Pentru că am vizitat una din fabricile Mutti și am văzut tot procesul de producție, începând cu recoltatul roșiilor de pe câmp și până la ambalare, trebuie să vă spun că selecția roșiilor este foarte strictă. În conserve nu ajunge nicio roșie verde, stricată sau cu orice alt defect. De aceea și gustul lor este întotdeauna la fel de bun. De multe ori, prefer aceste conserve în detrimentul roșiilor proaspete de la noi din supermarket, tocmai pentru gustul lor incredibil de proaspăt și intens!
Dar să revenim la simpla noastră rețetă napolitană. Aceste vinete se numesc al funghetto pentru că după ce sunt gătite, au o textură, culoare și formă care aduce aminte de ciuperci. Ele se pot găti și la cuptor, nu este nevoie să le prăjiți în ulei, dar credeți-mă pe cuvânt că de data aceasta merită să faceți o excepție, pentru gust și savoare.
Vinete al funghetto sunt perfecte pe pâine prăjită sau bruschette dar de obicei se servesc alături de feluri principale cu carne. Sunt minunate ca și aperitiv și sunt foarte bune și reci.
Pentru această rețetă se pot folosi și roșiile tăiate fin – Mutti Polpa – este sortimentul cel mai gustos, conservat cu o metodă secretă, la rece, fără fiebere. Este preferatul meu pentru culoarea roșie intensă dar mai ales pentru gustul perfect de roșii coapte.
Dacă v-a plăcut această rețetă, nu uitați să încercați și Ardeii umpluți rețeta video.
Iar dacă vă plac rețetele video, nu uitați să vă abonați la canalul meu de YouTube pentru că mereu publicăm altele noi.








Ce bine arata! Sunt delicioase!
Te invit pe http://www.evelinasfood.com