Vinete al funghetto

Vinete al funghetto

Vinete, roșii, ulei de măsline, usturoi și busuioc e tot ce trebuie pentru această minunată veche rețetă napolitană. E incredibil de gustoasă, așa cum numai italienii știu să facă și e foarte, foarte simplu de preparat.

Rețeta originală se prepară în două variante, cu sau fără roșii. Eu am preferat prima variantă și am folosit roșii cherry întregi de la Mutti. Aceste mici roșii foarte gustoase se cultivă undeva în sudul Italiei, nu prea departe de Napoli, de unde provine și rețeta despre care vorbim aici. Mutti are acolo o fabrică care le conservă imediat după ce sunt recoltate. Ele conțin doar roșii și sare.

Pentru că am vizitat una din fabricile Mutti și am văzut tot procesul de producție, începând cu recoltatul roșiilor de pe câmp și până la ambalare, trebuie să vă spun că selecția roșiilor este foarte strictă. În conserve nu ajunge nicio roșie verde, stricată sau cu orice alt defect. De aceea și gustul lor este întotdeauna la fel de bun. De multe ori, prefer aceste conserve în detrimentul roșiilor proaspete de la noi din supermarket, tocmai pentru gustul lor incredibil de proaspăt și intens!

Dar să revenim la simpla noastră rețetă napolitană. Aceste vinete se numesc al funghetto pentru că după ce sunt gătite, au o textură, culoare și formă care aduce aminte de ciuperci. Ele se pot găti și la cuptor, nu este nevoie să le prăjiți în ulei, dar credeți-mă pe cuvânt că de data aceasta merită să faceți o excepție, pentru gust și savoare.

Vinete al funghetto

5 from 1 vote
Rețeta de Cristian Borod
Porții

2

porții
Timp preparare

5

minute
Timp gătire

10

minute
Calorii

300

kcal

Vinete al funghetto- rețeta napolitană

Ingrediente

  • 1-2 vinete

  • ½ conserva Mutti ciliegini – roșii cherry

  • 2 căței de usturoi

  • sare, piper

  • ulei de măsline extravirgin

  • frunze proaspete de busuioc

Mod de preparare

  • Vinetele se taie cubulețe sau bastonașe cu tot cu coajă, se sărează puțin și se prăjesc în ulei de măsline extravirgin, la foc mediu, pentru aproximativ 3-4 minute sau până când se rumenesc. Când sunt moi și aurii, le scoatem cu o spumieră și le punem într-o farfurie.
  • În aceeași tigaie, mai lăsăm doar câteva linguri din uleiul de măsline în care am prăjit vinetele și micșorăm flacăra aragazului la minim. Adăugăm 2 căței de usturoi și îi prăjim dara puțin cât să dea gust uleiului. Nu trebuie să se ardă. După ce și-au făcut treaba, îi îndepărtăm din tigaie.
  • Adăugăm jumătate de conserve de roșii cherry întregi de la Mutti, 4-5 frunze de busuioc, sare și piper și lăsăm totul să dea un clocot.
  • Oprim focul și adăugăm vinetele prăjite. Amestecăm ușor și mai adaugăm frunze proaspete de busuioc.

Tips & Tricks

  • Parmezanul ras deasupra duce această rețetă la perfecțiune.

Vinete al funghetto sunt perfecte pe pâine prăjită sau bruschette dar de obicei se servesc alături de feluri principale cu carne. Sunt minunate ca și aperitiv și sunt foarte bune și reci.

Pentru această rețetă se pot folosi și roșiile tăiate fin – Mutti Polpa – este sortimentul cel mai gustos, conservat cu o metodă secretă, la rece, fără fiebere. Este preferatul meu pentru culoarea roșie intensă dar mai ales pentru gustul perfect de roșii coapte.

Dacă v-a plăcut această rețetă, nu uitați să încercați și Ardeii umpluți rețeta video.

Iar dacă vă plac rețetele video, nu uitați să vă abonați la canalul meu de YouTube pentru că mereu publicăm altele noi.

Ingrediente pentru Vinete al funghetto
Ingrediente
vinete tăiate
Vinetele tăiate
Vinete al funghetto
prăjim vinetele în ulei de măsline
Le scoatem cu o spumieră
rosii cherry delicioase
Vinete al funghetto cu rosii
pregătim sosul de rosii
Vinete al funghetto in tigaie
adaugam vinetele
delicioasele Vinete al funghetto
servim imediat cu paine prăjită

One Comment

  1. Ce bine arata! Sunt delicioase!
    Te invit pe http://www.evelinasfood.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*