Ardei umpluți – rețeta video

Alți utilizatori au mai citit și :

Ardei umpluți cu carne în sos de roșii - rețeta video

Ardei si dovlecei umpluți, în sos de roșii delicios! Ardei umpluți – rețeta video – puțin peste 10 minute relaxante de video cu ASMR. Ardeii umpluți se pot face excelent și la slow-cooker, ceea ce vă recomand. 

Ardeii umpluti sunt una din mancarurile noastre preferate vara. Adevărul este că îmi place să folosesc legumele și fructele atunci când e sezonul lor natural. Nu că nu aș găsi acum ardei și iarna în supermarket, dar parcă cei de vară sunt mai gustoși.

Ardeii curățați se pot pune și la congelator pentru iarnă, dar cum nu am foarte mult spațiu pentru ei prefer să profit de ei atunci cât sunt în sezon.

Așadar vă init să urmăriți mai jos, Ardei umpluți – rețeta video, iar dacă vă place, nu uitați să vă abonați la canalul meu de You-Tube, pentru multe alte rețete delicioase!

Alături de ardei, am umplut și niște dovlecei si i-am fiert împreună. Au iesit deliciosi. Bunica mea mai punea și vinete umplute, si chiar și roșii. Voi cum faceți?

Ardei umpluți – rețeta video

0 din 0 votes
Rețeta de Cristian Borod Fel: PrincipalBucătărie RomâneascăDificultate Medie
Servings

8

servings
Prep time

30

minute
Cooking time

2

ore 
Calories

120

kcal

Ardei umpluți – rețeta video – Rețeta de Ardei umpluți cu carne si dovlecei umpluti , în sos de roșii delicios! Puțin peste 10 minute relaxante de video cu ASMR.

ingrediente

  • 1 kg carne tocată

  • 10-12 ardei

  • 1-2 dovlecei

  • puțin ulei

  • 2 cepe mari

  • 150 g orez

  • 500 ml suc de roșii

  • sare, piper

  • 1 legătură mărar

  • 1 lingură făină

  • zahăr după gust

  • apă

  • frunze de dafin

  • 1 ou

mod de preparare

  • Ardei se spală. Se taie și se îndepărtează partea cu codița și sâmburii. Se săreaza puțin în interior.
  • Ceapa se taie marunt și se călește în puțin ulei până când se îmoaie și devine sticloasă. Peste ea, se  adaugă la prăjit și orezul pentru câteva minute.
  • La final adăugăm boia și mărar tocat mărunt. Lăsăm compoziția să se răcească puțin apoi o amestecăm cu carnea, oul, sare și piper după gust. Amestecăm până când obținem o pastă omogenă cu care umplem ardeii.
  • Așezăm ardeii într-o oală încăpătoare și îi acoperim cu apă. Lăsăm să fiarbă la foc mic aproximativ 60 de minute, sau până când carnea și orezul s-au fiert. Timpul de gătire poate fi diferit în funcție de mărimea ardeilor.
  • După ce ardeii au fiert, pregătim sosul de roșii.
    Amestecăm 500 ml de suc de roșii cu o lingură de făină.
  • Într-o oală separată, punem aproximativ un litru din supa în care au fiert ardeii.Când începe să fierbă, adăugăm amestecul de suc de roșii cu făină și amestecăm constant.
  • Mai adăugăm zahăr, sare și piper dupăgust și o frunzp de dafin. Fierbem la foc mic până când se îngroaș. Dacă mai este nevoie, mai putem adăuga câte puțină supă de ardei umpluți.

tips & tricks

  • Pentru ca sosul să iasă perfect, folosiți un tel în formă de pară atunci când amestecați.

La final , puteți turna sosul peste ardeii umpluți, în special dacă i-ați fiert în slowcooker, sau puteți să puneți sosul în farfurie, doar în momentul servirii, ori să faceți cum am făcut eu în rețeta video.

  • Pentru că nu am avut destui ardei, eu am umplut și un dovlecel, pe care l-am tăiat în 2 și căruia i-am îndepărtat miezul cu sâmburi. Vezi video.
  • Ardeii umpluți și dovleceii umpluți se pot găti perfect și la slow cooker. Slow cookerul se va seta pe treapta II de temperatură pentru 6 ore.

Dacă v-a plăcut rețeta mea de Ardei umpluți nu uitați să vă abonați la canalul meu de You-Tube, pentru multe alte rețete delicioase!

Iar dacă vă plac rețetele cu ardei, vă invit să încercați și rețeta mea de salată de ardei copți! E super-gustoasă!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*