Ciorba de burtă e una din acele mâncăruri pe care toată lumea le iubește, dar foarte puțini se încumetă să le facă acasă. De aceea vă propun să încercați să o faceți după această rețetă, foarte simplă, iar la final vă garantez că o să aveți cea mai gustoasă ciorbă de burtă, făcută chiar de voi, acasă, iar toți cei care vor gusta vor fi uimiți de cât de bună este.
E foarte simplu să punem ingredientele în slow-cooker și să uităm de ele câteva ore, timp în care, putem face orice altceva. Prin gătire lentă la o temperatură care nu depășește 100 de grade Celsius, burta de vită se va fierbe perfect, gustul și toți nutrienții se vor păstra, iar mâncarea va fi nu doar gustoasă ci și mult mai sănătoasă
Slow-cooker-ul meu Crock-Pot are o capacitate de 5, 7 l și l-am ales așa ca să fie încăpător, este foarte ușor de folosit și dacă nu aveți încă unul, îl puteți lua de aici. Chiar acum are o reducere serioasă!
Supa de vită pe care o folosim la ciorba de burtă se poate face și ea la slow-cooker. Trebuie să punem în vasul acestuia 1 kg de oase de vită cu carne, o ceapă întreagă, 2-3 morcovi și o rădăcină de pătrunjel sau păstârnac plus o bucată de țelină, puțină sare și niște boabe de piper. Le lăsăm să se gătească încet, timp de 4-5 ore pe modul High. Avem grijă să îndepărtăm spuma, dacă aceasta se formează.
Burta de vită se găsește în comerț congelată, gata curățată și tăiată fâșii/ Vă recomand variantele ceva mai scumpe pentru că sunt de o calitate mai bună.
Poftă bună!
Dacă v-a plăcut această rețetă, nu uitațo și de Ciorba de vită făcută tot încet, la slowcooker. E atât de ușor să pui toate ingredientele în vas și să uiți de ele câteva ore! Iar la final, carnea de vită este extrem de moale, legumele perfecte și gustul ingredibil de bun! În plus, vom păstra o cantitate mai mare de nutrienți, totul fiind gătit la temperaturi mai scăzute decât pe plită.