Ciorba de burtă la Slow Cooker Crock Pot 5,7 l Digital

Ciorba de burtă la Slow Cooker

Ciorba de burtă e una din acele mâncăruri pe care toată lumea le iubește, dar foarte puțini se încumetă să le facă acasă. De aceea vă propun să încercați să o faceți după această rețetă, foarte simplă, iar la final vă garantez că o să aveți cea mai gustoasă ciorbă de burtă, făcută chiar de voi, acasă, iar toți cei care vor gusta vor fi uimiți de cât de bună este.  

E foarte simplu să punem ingredientele în slow-cooker și să uităm de ele câteva ore, timp în care, putem face orice altceva. Prin gătire lentă la o temperatură care nu depășește 100 de grade Celsius, burta de vită se va fierbe perfect, gustul și toți nutrienții se vor păstra, iar mâncarea va fi nu doar gustoasă ci și mult mai sănătoasă

Slow-cooker-ul meu Crock-Pot are o capacitate de 5, 7 l și l-am ales așa ca să fie încăpător, este foarte ușor de folosit și dacă nu aveți încă unul, îl puteți lua de aici. Chiar acum are o reducere serioasă!

Ciorba de burtă la Slow Cooker Crock Pot 5,7 l Digital

0 from 0 votes
Recipe by Cristian Borod Course: PrincipalCuisine: RomâneascăDifficulty: Mediu
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

3

hours 
Calorii

380

kcal

Rețeta simplă și gustoasă de ciorbă de burtă la slowcooker

Cook Mode

Păstrează deschis ecranul device-ului tău

Ingrediente

 • 500 g burtă de vită curățată și tăiată

 • 3 l supă de vită

 • 2 morcovi

 • 4-5 gălbenușuri de ou

 • 300 ml smântână

 • sare, piper

 • opțional: ardei iute, oțet

 • puțin ulei

Mod de preparare

 • Morcovul se dă pe răzătoarea mică și se călește în puțin ulei, cu puțină sare. Se pune în vasul slow-cooker-ului.
 • Se adaugă supa de vită și burta de vită decongelată în prealabil.
 • Adăugăm sare și piper și după gust, setăm pe modul High timp de 3 ore.
 • Când este gata, amestecăm smântâna cu gălbenușurile de ou, apoi adăugăm treptat câte puțină ciorbă și amestecăm. În acest fel vom crește treptat temperatura smântânii și a gălbenușurilor, acestea rămânând în stare lichidă. Când amestecul este suficient de lichid, îl adăugăm în ciorbă și amestecăm.
 • Servim imediat, cu ardei iute și oțet după gustul fiecăruia.

Tips & Tricks

 • Oțetul obișnuit se poate înlocui cu succes cu oțet de pe murături și este bine ca fiecare să își pună în farfurie atât cât dorește.

Ai încercat această rețetă?

Tag @bucatarmaniac pe Instagram

Ți-a plăcut această rețetă?

Urmărește @bucatarmaniac on Pinterest

Ți-a plăcut această rețetă?

Follow us on Facebook

Supa de vită pe care o folosim la ciorba de burtă se poate face și ea la slow-cooker. Trebuie să punem în vasul acestuia 1 kg de oase de vită cu carne, o ceapă întreagă, 2-3 morcovi și o rădăcină de pătrunjel sau păstârnac plus o bucată de țelină, puțină sare și niște boabe de piper. Le lăsăm să se gătească încet, timp de 4-5 ore pe modul High. Avem grijă să îndepărtăm spuma, dacă aceasta se formează.
Burta de vită se găsește în comerț congelată, gata curățată și tăiată fâșii/ Vă recomand variantele ceva mai scumpe pentru că sunt de o calitate mai bună.

Poftă bună!

Dacă v-a plăcut această rețetă, nu uitațo și de Ciorba de vită făcută tot încet, la slowcooker. E atât de ușor să pui toate ingredientele în vas și să uiți de ele câteva ore! Iar la final, carnea de vită este extrem de moale, legumele perfecte și gustul ingredibil de bun! În plus, vom păstra o cantitate mai mare de nutrienți, totul fiind gătit la temperaturi mai scăzute decât pe plită.

ingrediente ciorba de burta
supa de vita
burta taiata fasii
farfurie cu ciorba de burta

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*