Spaghetti alla Carbonara

carbinara3

Spaghetti alla Carbonara  sunt una din cele mai gustoase rețete  italiene de paste și sunt foarte ușor de gătit, cu puține ingrediente. Trebuie doar să respectăm rețeta originală, iar rezultatul va fi cremos, gustos, minunat.

Cel mai important este ca pastele să fie de cea mai bună calitate și să le fierbem exact atât cât trebuie pentru a fi al dente. Adică exact atât cât scrie pe ambalaj. De aceea am folosit spaghetti nr. 5 Antonio di Vaio. Pentru că au în compoziție grâu dur, rămân ferme exact atât cât trebuie după fierbere, nu absorb apă în exces și își păstrează culoarea. Vi le recomand! Mie mi-au ieșit perfect.

Porții

3 persoane

Timp preparare

5 minute

Timp gătire

10 minute

Dificultate

Medie

  • 4 gălbenușuri de ou
  • 250 g spagetti
  • puțin ulei de măsline
  • 150 g gușă de porc afumată (pancetta sau bacon sunt lafel de bune)
  • piper, sare
  • 2 linguri parmezan ras

CUM SE FAC SPAGHETTI CARBONARA

  • Fierbem spaghetele în apă clocotită cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  • În același timp, tăiem gușa de porc (guanciale) cubulețe și o prăjim în puțin ulei de măsline, 2-3 minute, la foc mic.
  • Amestecăm 4 gălbenușuri de ou cu 2 linguri de parmezan ras și piper proaspăt măcinat, după gust.
  • Adăugăm speghetele care între timp s-au fiert, din apă, direct în tigaie. Amestecăm.
  • Oprim focul. Adăugăm oul și amestecăm. Mai adăugăm puțină apă (50 ml) în care au fiert pastele și amestecăm până obținem un sos cremos. Oul se va pasteuriza și se va găti suficient de la căldura pastelor și a apei fierbinți, nu va rămâne crud. Apa în care au fiert pastele conține amidon și va contribui la legarea sosului.
  • Servim imediat, cu parmezan ras deasupra.
carbinara5
carbinara7
carbinara6
carbinara1

2 Comments

  1. Viorica Apostol

    Delicioasa reteta,multumim!

Spune-ne parerea ta