Pizza la grătar – rețeta video

pizza gratar2

Pizza la grătar este la fel de delicioasă ca și cea făcută în cuptorul cu lemne, poate chiar mai savuroasă datorită acelei subtile  arome de fum pe careo capătă dacă o gătim în acest mod. Am ales să vă pregătesc două variante de pizza, una lacto-vegetariană, adică Margerita și una cu Prosciutto și rucola. Voi puteți să puneți ce doriți pe pizza, de gătit se va găti la fel.

Piatra de pizza Outdoorchef transformă grill-ul într-un veritabil cuptor. Fabricată dintr-un material ceramic poros, ea absoarbe umiditatea aluatului, care se coace perfect și crocant. Se poate folosi și pentru chifle, pâine, focacia, plăcinte etc.

REȚETA VIDEO DE PIZZA LA GRĂTAR

pizza gratar1

Ingrediente

  • 250 g aluat / buc pizza  (vezi  aici rețeta)
  • mozzarella
  • pasata de rosii (roșii proaspete decojite și pasate)
  • ulei de măsline extravirgin
  • parmezan
  • busuioc proaspăt
  • prosciutto
  • rucola
  • puțină sare

Cum se face pizza la grătar

  1. Pregătim cărbunii și îi așezăm în grill. Aceștia sunt perfecți când sunt acoperiți cu o cenușă gri. Așezăm piatra de pizza pe grătar și închidem capacul. Lăsăm să se preîncălzească 20-30 de minute, timp în care pregătim pizza.
  2. Folosim aproximativ 250 g de aluat (sau mai mult pentru o pizza mai mare) pentru fiecare pizza. Întindem aluatul cu mâna, și îl așezăm, pentru o manevrare mai ușoară pe paleta special concepută pentru asta, pudrată  în prealabil cu făină.
  3. Pentru pizza Margerita, ungem blatul cu pasata de roșii și ulei de măsline, apoi opțional presărăm parmezan ras. Adăugăm mozzarella proaspătă și frunze verzi și aromate de busuioc.
  4. Pentru pizza Prosciutto ungem blatul cu pasata de roșii și ulei de măsline, apoi adăugăm mozzarella proaspătă și felii subțiri de prosciutto.
  5. Așezăm pe rând, fiecare pizza pe piatra de pe grătar și închidem capacul cestuia. Pizza se va coace în aproximativ 8-10 minute, în funcție de grosimea blatului. Sub capac ar trebui să aveți aproximativ 300°C.
  6. Servim imediat! Pizza Margerita  se mai poate stropi cu puțin ulei de măsline iar pizza prosciutto se  servește cu frunze proaspete de rucola stropite cu zeamă de lămâie.

Poftă bună!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*