Biscuiți cu vanilie – rețeta video

biscuiti spritati3

Biscuiții cu vanilie sunt coșmarul copilăriei mele la bunică – mea. Vreo câțiva ani a fost obsedată de ei, și îi făcea în fiecare săptămână. Dar când te apucă nostalgia… pui mâna pe telefon și ceri rețeta. Aveți mai jos și un mic video. Aluatul e ceva mai dens decât l-aș fi făcut eu, dar mi-a spus de vreo 3 ori să îl fac cât mai tare, să rămână forma biscuiților intactă după coacere. Așa că m-am conformat. Au ieșit foarte gustoși.


Ingrediente

  • 3 ouă
  • 1 cană mică untură
  • 1 cană mică zahăr
  • o linguriță rasă praf de copt
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • zahăr pudră pentru decor
 • 3 plicuri zahăr vanila

Cum se fac biscuiții cu vanilie

  1. O cană mică, în acest caz însemnă o cană de aproximativ 200 ml. Așadar amestecați bine toate ingredientele umede (ouăle, untura, zeama de lămâie și coaja de lămâie rasă), apoi adăugați  si zahărul și 1 plic de zahăr vanilat. Omogenizați.
  1. Adăugați praful de copt, apoi făina treptat, până când obțineți un aluat care se frământă ușor și nu se lipește. Este important ca aluatul să fie suficient de maleabil ca să treacă ușor prin aparatul de sprițat. Se poate folosi și mașina de tocat carne care are dispozitiv pentru biscuiți.
  1. Formați biscuiții (vezi video mai jos) și așezați-i pe hârtie de copt, într-o tavă. Coaceți-i la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 10 minute sau până când marginile devin ușor aurii.
   Atenție! Timpul de copt poate diferi în funcție de grosimea biscuiților. Nu îi coaceți prea tare. Ei trebuie să rămână puțin moi când îi scoateți din cuptor.
  1. Cât biscuiții sunt încă calzi, pudrați-i cu zahăr praf amestecat cu celelalte 2 plicuri de zahăr vanilat. Eu prefer să macin zahărul împreună cu zahărul vanilat, dar cred că se poate cumpăra și zahăr praf gata aromat cu vanilie.
 1. Biscuiții vor fi tari și crocanți inițial, dar dacă îii păstrați acoperiți, ar trebui să se înmoaie și să devină mai fragezi a doua zi.

Poftă bună!

biscuiti spritati2

biscuiti cu vanilie


Spune-ne parerea ta