Fasole cu ciolan la slowcooker

fasole cui ciolan2

Am căutat o rețetă de fasole la slowcooker și am găsit doar cu fasolea fiartă separat sau cu fasole din conservă. Nu mi-au convenit niciuna așa că am făcut cum am crezut eu.  Ideea e că unele legumele și fasolea se gătesc mai greu la temperaturi scăzute, spre deosebire de carne. Și atunci le putem pune împreună de la început. Cu fasolea, lumea zice că nu se fierbe în slowcooker. Eu zic că se fierbe! Și încă cum! În funcție de rețete, eu pun slowcookerul în funcțiune seara, iar dimineața mâncarea e gata. Și de data aceasta am făcut la fel.

Ingrediente

 • 600 g fasole
 • 2 kg ciolan cu os
 • 2 morcovi mari
 • o bucată mică de țelină
 • o ceapă mare
 • jumătate de linguriță de sare
 • un vârf de linguriță de cimbru uscat  sau o crenguță
 • o linguriță de dulceață de ardei iute
 • apă cât să acopere fasolea

Atenție! Adaptați cantitățile la dimensiunile slowcookerului vostru. Al meu are puțin peste 5 litri. Într-unul mai mic nu va încăpea nici atâta fasole, nici un ciolan așa de mare

Cum se face fasolea cu ciolan la slowcooker

 1. Am pus fasolea în apă, la înmuiat de dimineață. (se poate lăsa peste noapte, sau cum vreți voi). Ideea e să o hidratăm câteva ore, în apă rece, de preferat la frigider dacă e foarte cald în casă.
 2. Am curățat morcovii și i-am tăiat rondele. Țelina am tăiat-o cubulețe, iar ceapa julien. Le-am amestecat cu fasolea pe care am scurs-o de apa în care a stat. Am adăugat și cimbru, sare și dulceața de ardei iute. 
  Atenție la cantitatea de sare! Dacă ciolanul e prea sărat, ar fi bine să îl țineți și pe el în apă rece câteva ore, sau să nu puneți sare în fasole
 3. Am pus amestecul în slowcooker , iar ciolanul l-am așezat în mijloc. Am pus apă cât să acopere fasolea. Ciolanul poate să rămână pe jumătate afară din apă. Se va găti oricum.
 4. Am setat slowcookerul la treapta a doua de temperatură pentru 7 ore. În funcție de fasole și de cât de repede se fierbe, puteți mări sau micșora timpii de fierbere. Fasolea mea s-a fiert perfect. Nici prea mult, nici prea puțin. Iar carnea de pe ciolan a căzut de pe os. L-am reconstituit cu greu pentru poze. 🙂

Cred că a fost cea mai ușor de făcut și cea mai bună fasole pe care am făcut-o vreodată ceea ce vă doresc și vouă.

Poftă bună!

fasole cui ciolan1

fasole cui ciolan3

3 Comments

 1. Fasolea se poate gati in slow cooker, nimeni nu zice ca nu se poate. E vorba despre toxina din fasole care nu se elimina in timpul gatirii in slow cooker si devine toxica pentru organism.

 2. Mirela Reed

  ciao! ai putea sa-mi recomanzi o adaptare a retetei de la slow cooker la express multi-cooker/instan tpot? ma gandesc ca cele 7 ore se vor traduce in 2h sau mai putin?
  merci!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*