Fasole bătută cu ceapă caramelizată la Express Multicooker de la Crock-Pot

fasole batuta cu ceapa caramelizata

Toamna a sosit și odată cu ea, pofta de fasole bătută cu ceapă caramelizată. Dacă și vouă vă place la fel de mult, atunci vă veți bucura să aflați că am găsit o nouă metodă de a o prepara de la zero în aproximativ o oră. Da ați citit bine, vom fierbe fasolea de la zero, și nu este nevoie să o înmuiem în prealabil.

Pentru a reuși să fac fasolea bătută atât de repede, am folosit Express Multicooker-ul cu gătire sub presiune de la Crock-Pot, nu doar pentru a fierbe fasolea, ci și pentru a carameliza ceapa.

Așadar, vă invit să urmăriți video de mai jos pentru toate detaliile pas cu pas:

Fasole bătută cu ceapă caramelizată la Express Multicooker de la Crock-Pot

5 from 1 vote
Rețeta de Cristian BorodFel: AperitivBucătărie RomâneascăDificultate Ușor
Porții

10

porții
Timp preparare

10

minute
Timp gătire

50

minute
Calorii

159

kcal

Rețeta ușoară și rapidă de fasole bătută cu ceapă caramelizată

Ingrediente

  • 500 g fasole

  • 4 cepe mari

  • 4-5 căței de usturoi

  • 1 lingură zahăr

  • 2 lingurițe boia dulce

  • sare

  • piper

  • puțin ulei de floarea soarelui

  • puțin ulei de măsline

Mod de preparare

  • Curățăm și tăiem 3 cepe mari și le punem puțin ulei în vasul multicookerului. Apăsăm funcția BROWN-SOTE și când uleiul este încins, adăugăm ceapa. O prăjim ca în orice tigaie.
  • Când este moale și devine puțin aurie, adăugăm o lingură de zahăr și o mai lăsăm 1-2 minute. Apoi mai adăugăm și două lingurițe de boia dulce. Amestecăm din nou, oprim multicookerul, și punem ceapa caramelizată la o parte, într-un alt vas.
  • Apoi ne ocupăm de fasole. Nu este nevoie să o lăsăm la înmuiat. Vom pune fasolea (pe care am spălat-o în prealabil) în vasul multicookerului apoi adăugăm 2 litri de apă, o ceapă, 3-4 căței de usturoi, puțină sare și piper.
  • Apăsăm funcția pentru FASOLE și setăm timpul la 40 de minute. Când este gata…vom auzi semnalul sonor. Vom elibera presiunea cu atenție. Pentru această operațiune este bine sa folosim o ustensilă (lingură de lemn) pentru că aburul este foarte fierbinte și ne putem accidenta.
  • Fasolea este gata, perfect fiarta. O strecurăm și o punem într-un alt vas. Adăugăm 1-2 căței de usturoi, piper, sare și puțin ulei de măsline. Apoi mixăm cu blenderul până când obținem o cremă delicioasă.
  • Sevim cu ceapă caramelizată deasupra.

Rețeta video

Tips & Tricks

  • Alături de fasole, la fiert mai puteți adăuga o crenguță de cimbru și 1-2 morcovi.

Am facut o fasole bătută foarte gustoasă, cu ceapă caramelizată, în aproximativ o oră cu ajutorul Multicookerului Express de la Crock-Pot. Mă ajută foarte mult să scurtez timpul rețetelor care altfel ar trebui să stea ore întregi pe foc sub supraveghere. Îl recomand cu toată încrederea.

Express Multicooker de la Crock-Pot este mai mult decât un banal multi-cooker pentru că  poate găti sub presiune, la aburi, poate sota rapid sau poate găti lent, extrem de simplu.

Ca să vedeți exact tot ce poate acest Multicooker vă invit să vedeți și acest review video complet pe care l-am făcut tocmai pentru ca voi să vedeți exact cum funcționează.

De asemenea, o altă rețetă pe care am pregătit-o în acest fel, în doar 10 minute de gătit dub presiune este Supa cremă de legume.

Fasolea bătută cu ceapă caramelizată a ieșit foarte gustoasă iar Multicookerul de la Crockpot este foarte intuitiv și ușor de folosit.  De asemenea este foarte versatil, setările se pot combina într-o mie de feluri, și poți găti în el orice, chiar și desert. Trebuie doar să respectați timpii de gătit și orice mâncare vă va ieși perfect. Eu sunt mereu în criză de timp și îmi este de mare folos.

fasole batuta cu ceapa caramelizata

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*