Pulpa de rata afumata la rece

Inca este destul de rece afara pentru afumaturi, asa ca am incercat niste pulpe de rata si bine am facut pentru ca au iesit extraordinar de gustoase. Dar, daca vreti sa faceti trebuie sa va grabiti, pana cand nu vine primavara cu adevarat.

Ingrediente:

pulpe de rata
sare (neiodata- pentru muraturi)
condimente (optional)
Am tinut pulpele de rata acoperite cu sare, intr-un vas cu capac, in frigider pentru aproximativ 1 saptamana.  Apoi le-am sters bine cu un servet ca sa se curete excesul de sare si le-am lasat la zvantat cateva ore. Daca doriti, acum le puteti condimenta.  Le-am afumat trei zile la rand cu rumegus de fag, cate 2 ore. Puteti sa le afumati si o singura data, in functie de cat de intens doriti gustul de fum

Au ramas in afumatoare pentru inca cateva zile ca sa se usuce cat mai bine. Le puteti usca cat doriti, dar trebuie sa o faceti intr-un loc rece si bine ventilat! O camara neincalzita sau afumatoarea sunt perfecte pentru asta.

Tot ce trebuie sa stiti despre  afumare la rece, am scris aici .

Pofta buna!

 

 

 

Spune-ne parerea ta