Cannelloni alla bolognese

Am vrut sa fac lasagna bolognese, dar mi-am amintit ca aveam niste cannelloni, asa ca am schimbat putin planul. Nu foarte tare, pentru ca ragu-ul era deja pe foc. Si a iesit ce vedeti mai jos. O reteta delicioasa, numai buna de savurat alaturi de cei dragi.

Ingrediente:

un pachet cannelloni

1 kg. de carne tocata de porc cu vita
50 grame parmezan,
100 gr cascaval,
4 cepe
150 ml suc de rosii
sare, piper
100 gr. unt
400 ml lapte
3 linguri faina
1 lingura de ulei
 Prima data pregatim o tocanita (ragu) din carnea tocata, ceapa, ,putin ulei si sucul de rosii. Taiem ceapa marunt si o punem la calit. Adaugam carnea tocata si le lasam sa fiarba in suc propriu 5 minute. Intre timp taiem ciupercile felii subtiri. Le adaugam impreuna cu sucul de rosii. lasam tocanita sa fiarba 30-40 de minute pana scade. Amestecam ocazional. Pregatim sosul bechamel dupa cum urmeaza:
unem 300 de ml de lapte la fiert. Adăugăm sare și puțin piper după gust. Separat amestecam cu un tel 100 ml lapte si faina.  Cand laptele incepe sa fiarba, turnam crema obtinuta si amestecam cu telul. Fierbem la foc mic 30 de minute si amestecam in continu cu un tel, pana cand compozitia se ingroasa. Cantitatea de făină poate varia în funcție de cât de fluid îl vrem. La final, adăugăm un cubuleț de unt (cam 1 lingură) și omogenizăm cu telul. (puțină nucșoară va da un gust perfect sosului).

 Folosim un vas termorezistent pe fundul caruia intindem untul care ne-a ramas (putem folosi ulei). Umplem cannelloni cu ragu si ii asezam in tava.

 Turnam sosul bechamel peste cannelloni, dupa care presaram parmezanul. Radem si cascaval

 Cannelloni nu trebuie fierti in prealabil. Se da tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 50-60 de minute  la foc mic (150 grade Celsius). Daca focul este prea mare stratul de sos si parmezan se va arde.

Pofta buna!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*