Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este unica. Cu o aroma bogata si un gust inconfundabil, este obligatoriu sa avem macar 2-3 borcane in camara. Nu este greu de facut. Aveti nevoie doar de gutui si de zahar…si putina rabdare, dar nu multa. in aceasta perioada gutuile sunt destul de ieftine, asa ca acum este momentul sa incercati. Din cojile de gutui care raman puteti face peltea.

Ingrediente:
2 kg gutui coapte
1 kg zahar

► Curatam gutuile, le indepartam cotorul si le taiem cubulete cat mai mici.

► Le punem pe foc mic si adaugam zaharul, pe rand, amestecand pana cand se  topeste si se transforma in sirop. Daca gutuile nu sunt foarte zemoase, puteti pune cate putina apa din cand in cand, ca sa puteti amesteca si pentru ca sa se poata forma siropul.

► Fierbeti dulceata la foc mic, aproximativ 2 ore, amestecand des. Pentru ca punem zaharul de la inceput, exista riscul ca acesta sa se arda.

► Cand este gata, bucatelele de gutui trebuie sa fie moi, iar siropul vascos si lipicios.

► Puneti  gemul fierbinte in borcane curate (treptat ca sa nu se sparga borcanul de la socul termic), si inchideti ermetic. se pastreaza in camara. Nu este nevoie de conservant.

Pofta buna!

P.S. daca vreti sa faceti gem de gutui, folositi exact aceeasi metoda, dar dati gutuile prin razatoarea mare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*