Aluat fraged pentru prajituri

Aluatul fraged este acela care e  faramicios si se topeste in gura. Pentru a obtine acest efect trebuie neaparat sa contina o cantitate mare de grasime, de preferat unt sau untura. Aceasta este o reteta cu untura si se potriveste prajiturilor dulci cu umplutura de nuca, fructe, dovleac, magiun, dulceturi sau mac. Daca umplutura va fi umeda, va recomand sa coaceti intai aluatul pe jumatate  sau sa  adaugati in umplutura 1-2 linguri de faina, amidon sau gris.

Ingrediente
5 oua (doar galbenusurile)
4 linguri de smanatana
7 linguri de zahar
250 g untura
1 lingurita praf de copt
faina cat cuprinde (aproximativ 450 g)

Vom folosi doar galbenusurile de la oua.

(Albusurile le putem folosi la o bezea pe care o putem pune deasupra prajiturii)

Amestecam ingredientele pentru aluat si framantam pana cand obtinem un aluat care nu se lipeste si este usor de modelat. Nu este un aluat pretentios, asa ca adaugati faina treptat si opriti-va cand aluatul este usor modelabil. Eu am pus aproximativ 450 de g de faina. Ajunge pentru o prajitura de marime medie.

Desigur, mai sunt si alte retete de aluat fraged, poate unele mult mai fine, dar am ales-o pe asta pentru ca nu este deloc pretentioasa si este usor de facut.

Pofta buna si spor la prajiturit!

Photobucket

One Comment

  1. Am facut multe feluri de mancare cu ajutorul retetelor de pe acest site. Multumesc !

Spune-ne parerea ta