Galuste cu cartofi

Reteta e una pe care o mancam in copilarie la bunica. Nu cred ca am intalnit galustele astea in alta parte. Seamana foarte bine cu taiteii cu boia, doar ca e ceva mai consistenta. Galustele sunt banale, doar cu ou si faina, iar apoi amestecate cu un fel de cartofi taranesti. Daca sunteti fanii mancarurilor de la bunici, o sa va placa cu siguranta. Noua ne plac!
Ingrediente:
3 oua
100 ml apa
faina 
500g cartofi
1 ceapa mica
3-4 lingurite boia dulce
3-4 linguri de ulei
sare

Se curata cartofii , se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare, ca pentru pireu. Intr-o alta oala se pune apa la fiert (3 litri aprox) cu putina sare. Se bat ouale cu apa si cu un varf de cutit de sare, apoi se adauga faina cate putina, pana cand obtineti un aluat gros, dar in care putti inca amesteca cu furculita sau cu telul. (aluatul poate fi usor mai gros decat aici) Nu are prea mare importanta consistenta exacta. Vor iesi oricum.

Cand apa clocoteste, rupeti cu o lingurita uda galustele si scufundati-le in apa care fierbe. ele se vor desprinde singure. daca nu vor, loviti usor lingura de fundul oalei.  fierbeti-le pentru aproximativ 10 minute. Verificati una sa vedeti daca e fiarta in interior. va avertizez ca vor fi putin tari, dar asa trebuie sa fie consistenta galustelor de faina.

Strecurati-le si dati-le la o parte.

Intre timp, daca cartofii s-au fiert, strecurati-i si pe ei.

Intr-o cratita incapatoare (sa incapa si galustele si cartofii la final) caliti o ceapa taiata marunt. cand ceapa s-a inmuiat, targeti oala de pe foc si adaugati boiaua. Amestecati si adaugati cartofii fierti. cu furculita, zdrobiti o parte din ei, dar nu pe toti si amestecati bine.  Veti obtine cartofi taranesti.

Acum puteti sa adaugati galustele si sa amestecati. Gata!

Pofta buna!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*