Cum se curata fasolea verde corect

 
Inainte de a gati fasolea verde, trebuie sa o spalam, sa o curatam de partile nedorite si sa o sortam. Unle eparti ale fasolei verzi vor ramane tari sau neplacute la mestecat, chiar si dupa gatire, asa ca le vom indeparta.

1. Spalam fasolea verde sub jet de apa rece, apoi o scuturam bine de apa. O putem lasa intr-o strecuratoare sa se zvante bine.

2. Rupem capetele pastailor  (2-3 mm) si le aruncam.
3. Rupem pastaile in 2 sau 3, in functie de cat sunt de lungi.
4. Pastaile care se rup usor, cu un pocnet scurt, sunt bune si le vom pastra. cele care se rup mai greu, sunt mai elastice si au ate (vezi foto mai jos), sunt prea batrane si le vom indeparta.
▲  Atentie! Nu pastrati prea mult fasolea verde in frigider, pentru ca va imbatrani si va deveni atoasa. Ea trebuie gatita sau congelata in maxim 2-3 zile de la recoltare pentru cele mai bune rezultate.
Daca ati cumparat fasole verde in exces, sau ati avut supraproductie in gradina, o puteti congela. Am scris aici cum se congeleaza fasolea verde corect, pentru ca apoi sa fie gustoasa si frageda!

Spune-ne parerea ta